Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenEieren met grijze garnalen
Delhaize logo
Eieren met grijze garnalen

Eieren met grijze garnalen

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 6 bio-eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 g foreleitjes
  • 250 g grijze, ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kruidentuiltje met 1 laurierblad en 1 takje verse tijm
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 cl vloeibare lightroom (20% vet)
  • 6 bio-eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 g foreleitjes
  • 250 g grijze, ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kruidentuiltje met 1 laurierblad en 1 takje verse tijm
  • 1 e.l. olijfolie
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 cl vloeibare lightroom (20% vet)

Begin met koken

1
Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
2
Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
3
Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
4
Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
1
Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
2
Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
3
Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
4
Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 169 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Pasen
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Foreleieren

Gabriel

Foreleieren

50 gr

€3,99

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

3 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€22,47

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Room | Lichte | 15% 20cl

Dilea

Room | Lichte | 15% 20cl

20 cl

€3,05

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€41,92