Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenEieren met grijze garnalen
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:43
  • Eieren met grijze garnalen

Eieren met grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Pasen
Hapjes
Eieren met grijze garnalen

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 bio-eieren
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 potje foreleitjes
  • 250 g grijze, ongepelde Noordzeegarnalen
  • 1 kleine sjalot
  • 1 kruidentuiltje met 1 laurierblad en 1 takje verse tijm
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stengel platte peterselie
  • 10 cl vloeibare lightroom (20% vet)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Room | Light | 20% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010102200143400000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000
  • Begin met koken

    1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en pantsers. Hak de sjalot fijn en bak ze glazig in 1 eetlepel olijfolie. Doe de koppen en pantsers in de pan en bak nog 5 min. Roer af en toe. Voeg de witte wijn toe en laat even koken. Voeg 30 cl heet water, het kruidentuiltje, peper en zout toe en laat 30 min. sudderen op een zacht vuur. Zeef de bouillon.
    2. Snij de bovenkant voorzichtig van de eieren en maak ze leeg in een schaal. Klop één eiwit stijf met een snufje peper en zout. Vorm 6 kleine quenelles, leg ze op een bord en gaar ze 2 min. in de microgolfoven op 160°C. Was en droog de eierschalen.
    3. Klop de overige eieren los met peper voor een omelet. Giet 20 cl. garnalenbouillon in een grote antiaanbakpan. Giet het eiermengsel in de pan als de bouillon warm is. Roer voortdurend tot de eieren een romige consistentie krijgen en haal ze van het vuur. Voeg de room en de gepelde garnalen toe. Meng voorzichtig.
    4. Verdeel de garnalenbereiding in de eierschalen. Versier met een eiwitquenelle, foreleitjes en een blaadje platte peterselie.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Pasen
    Overig
    Hapjes
    • 00:00
      -04:43
    • Eieren met grijze garnalen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eieren | Mix kaliber | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,47 €/st
    €2,79
    F1993101900107900000
  • Room | Light | 20% V.G.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2010102200143400000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077640000