Recept zoekresultatenEendenborst met balsamicovinaigrette
Delhaize logo
  • Eendenborst met balsamicovinaigrette
    A

Eendenborst met balsamicovinaigrette

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Eendenborst met balsamicovinaigretteA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el balsamico
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl gemalen koriander
  • 4 el olijfolie
  • 5 cl water
  • 2 eendenborsten
  • 1 el koriander, gehakt
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 el roze peperbolletjes (gevriesdroogd), grof gemalen
  • 1 el basilicum, gehakt
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • S2022120800664460099
  • Kruiden | Pasta Basilico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    101,22 €/kg
    €4,15
    S2009121708001130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min

    1. Snijd de eendenborsten op de velkant kruisgewijs in. Leg ze op de velkant in een antikleefpan zonder vetstof. Bak ze goudbruin langs beide kanten in een dikke 10 min op middelhoog vuur. Verwijder tussendoor het braadvet. De baktijd hangt af van de dikte van het vlees, het moet rosé zijn en niet saignant.
    2. Bereid ondertussen de vinaigrette: verwarm, in een kookpot, de balsamicoazijn met de knoflook, de gemalen koriander, de olijfolie en het water gedurende 2 min. Kruid met peper en zout. Giet door een puntzeef en zet opzij.
    3. Breng de eendenborsten op smaak met peper en zout, snijd ze in plakken en verdeel ze over verwarmde borden. Lepel er de vinaigrette over en bestrooi met koriander, bieslook, basilicum en roze peper. Serveer meteen met tabouleh.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 164; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 20; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 737,02
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Eendenborst met balsamicovinaigrette
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Fijngesneden koriander
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    27,00 €/kg
    €1,35
    S2001020200272250000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Kruiden | Roze peperbollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    21 gr
    216,67 €/kg
    €4,55
    S2009121808001310000
  • Reeds in je keuken
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • S2022120800664460099
  • Kruiden | Pasta Basilico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    101,22 €/kg
    €4,15
    S2009121708001130000