Recept zoekresultatenDe perfecte côte à l'os
Delhaize logo
  • De perfecte côte à l'os

De perfecte côte à l'os

door Loïc Van Impe

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Barbecue
Hoofdgerecht
De perfecte côte à l'os

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1,5 kg côte à l’os (1 stuk)
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€0,00

Begin met koken

Bereidingstijd: 5 min. + 2 u 04 kooktijd (+ 5 min. rusttijd)

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Kruid het vlees met zout en peper. (Een côte à l’os van deze dikte kun je moeilijk - of zelfs helemaal niet - tot in de kern kruiden. Wees dus royaal met het zout en de peper, zo vormt er zich bij het bakken een mooie, gekruide korst. Je kunt dit tot 1 dag op voorhand doen en het vlees in de koelkast bewaren). Bak de côte à l’os gedurende 2 u in de oven, tot de kerntemperatuur 50°C bedraagt (maar nooit méér) als je je vlees liefst saignant eet. Beperk de kerntemperatuur tot 45°C als het vlees ‘bleue’ mag zijn.
  2. Dep het vlees goed droog, smeer het in met een scheutje olie en bak het 2 min. aan elke kant op de barbecue om een mooie korst te vormen. Leg het vlees op een plank, bedek het met aluminiumfolie en laat het 5 min. rusten. (Niet langer, het heeft immers al op lage temperatuur gebakken).
  3. Snijd je côte à l’os in sneetjes van ½ centimeter, loodrecht op de richting van de vezels. Leg ze op een warme dienschotel en verdeel ze billijk onder de tafelgenoten!

Tip: Met deze omgekeerde bakmethode, bekom je gegarandeerd altijd hetzelfde resultaat: een mooie korst aan de buitenkant en een uniforme garing aan de binnenkant. Gebruik best een digitale vleesthermometer of de temperatuurvoeler van je oven, om de temperatuur beter te controleren.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Barbecue
Hoofdgerecht
  • De perfecte côte à l'os

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€0,00