Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenCurry van zachtgekookte eieren met groenten
Delhaize logo
  • Curry van zachtgekookte eieren met groenten
    C

Curry van zachtgekookte eieren met groenten

door Gema Gomez
Curry van zachtgekookte eieren met groentenC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 eieren
  • 2 grote wortelen
  • 1 grote preistok
  • 1 grote ui
  • 2 cm gember
  • 250 g jasmijnrijst
  • 5 dl kokosmelk
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1,5 el Madras curry
  • 8 eieren
  • 2 grote wortelen
  • 1 grote preistok
  • 1 grote ui
  • 2 cm gember
  • 250 g jasmijnrijst
  • 5 dl kokosmelk
  • 4 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1,5 el Madras curry

Begin met koken

: 30 min.
1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, breng het water opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. lichtjes koken. Laat de eieren in koud water schrikken.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met olijfolie. Voeg de fijngeraspte gember toe.
3
Snijd de wortelen in fijne staafjes en de prei in stukken. Schep ze in de sauteerpan, bestrooi met curry en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Giet er de kokosmelk en 1 dl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Pel de eieren, voeg ze toe in de sauteerpan en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer de curry met rijst. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes en met zwarte sesamzaadjes als je er in huis hebt.
6
Tip: fruit ½ gesnipperde rode peper en/of 2 teentjes knoflook samen met de gember om je saus méér pit te geven. Je voorbereiden op een drukke avond Maak het gerecht van tevoren. De groenten (stap 2 en 3) kun je zelfs invriezen, dan zijn ze gebruiksklaar wanneer je ze nodig hebt.
1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, breng het water opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. lichtjes koken. Laat de eieren in koud water schrikken.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met olijfolie. Voeg de fijngeraspte gember toe.
3
Snijd de wortelen in fijne staafjes en de prei in stukken. Schep ze in de sauteerpan, bestrooi met curry en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Giet er de kokosmelk en 1 dl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Pel de eieren, voeg ze toe in de sauteerpan en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer de curry met rijst. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes en met zwarte sesamzaadjes als je er in huis hebt.
6
Tip: fruit ½ gesnipperde rode peper en/of 2 teentjes knoflook samen met de gember om je saus méér pit te geven. Je voorbereiden op een drukke avond Maak het gerecht van tevoren. De groenten (stap 2 en 3) kun je zelfs invriezen, dan zijn ze gebruiksklaar wanneer je ze nodig hebt.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 151 kcal - Vetten: 9,2 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 4,3 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen
Delhaize Wortelen
3 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Preibundel
Delhaize Preibundel
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Gember | Bio
Delhaize Gember | Bio
150 gr
Bio
    1
    89
    Snelkookrijst | 8 min
    Bosto Snelkookrijst | 8 min
    4 x 75 gr
    2
    59
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    2 × 25 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    70
    Kruiden | Kerrie | zacht
    Delhaize Kruiden | Kerrie | zacht
    37 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    64

    Reeds in je keuken

    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Gele uien | Netje
    Delhaize Gele uien | Netje
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Kruiden | Zeezout
    Delhaize Kruiden | Zeezout
    95 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Totaal:
    €11,70