1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, breng het water opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. lichtjes koken. Laat de eieren in koud water schrikken.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met olijfolie. Voeg de fijngeraspte gember toe.
3
Snijd de wortelen in fijne staafjes en de prei in stukken. Schep ze in de sauteerpan, bestrooi met curry en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Giet er de kokosmelk en 1 dl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Pel de eieren, voeg ze toe in de sauteerpan en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer de curry met rijst. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes en met zwarte sesamzaadjes als je er in huis hebt.
6
Tip: fruit ½ gesnipperde rode peper en/of 2 teentjes knoflook samen met de gember om je saus méér pit te geven. Je voorbereiden op een drukke avond Maak het gerecht van tevoren. De groenten (stap 2 en 3) kun je zelfs invriezen, dan zijn ze gebruiksklaar wanneer je ze nodig hebt.
1
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water, breng het water opnieuw aan de kook en laat nog 6 min. lichtjes koken. Laat de eieren in koud water schrikken.
2
Fruit intussen de gesnipperde ui op een zacht vuurtje, in een grote sauteerpan met olijfolie. Voeg de fijngeraspte gember toe.
3
Snijd de wortelen in fijne staafjes en de prei in stukken. Schep ze in de sauteerpan, bestrooi met curry en fruit 5 min. op een vrij hoog vuur. Giet er de kokosmelk en 1 dl water bij en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
4
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5
Pel de eieren, voeg ze toe in de sauteerpan en laat nog 1 min. sudderen. Breng verder op smaak en serveer de curry met rijst. Bestrooi met gesnipperde lente-uitjes en met zwarte sesamzaadjes als je er in huis hebt.
6
Tip: fruit ½ gesnipperde rode peper en/of 2 teentjes knoflook samen met de gember om je saus méér pit te geven. Je voorbereiden op een drukke avond Maak het gerecht van tevoren. De groenten (stap 2 en 3) kun je zelfs invriezen, dan zijn ze gebruiksklaar wanneer je ze nodig hebt.