• Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem
  • 2 el basterdsuiker
  • 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. 2
    Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
  3. 3
    Bestrijk een ovenschotel met olie.
  4. 4
    Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
  5. 5
    Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
  6. 6
    Bedek de appels met de crumble.
  7. 7
    Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
  8. 8
    Garneer met gehakte walnoten.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. 2
    Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
  3. 3
    Bestrijk een ovenschotel met olie.
  4. 4
    Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
  5. 5
    Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
  6. 6
    Bedek de appels met de crumble.
  7. 7
    Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
  8. 8
    Garneer met gehakte walnoten.
Energie: 340 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Brunch
Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Kaneel
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rietsuiker
    3 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Olijfolie
    2 e.l.

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Noten

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Zout
    1 mespunt

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Nootmuskaat
    1 mespunt

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Koriander
    1 mespunt

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Amandelpoeder
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Chili
    1 mespunt

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Maïzena
    1 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Vergeoise
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Lotus Speculoos | XL | Snack pack
    300 gr
    2 voor €2.59
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Quaker Havermout | Natuurlijk | Family Pack
    800 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr
  • Reeds in je keuken

  • Anco Bloem | Fijngebak
    1 kg

Totaal:

€7,47

Deze recepten kan je ook leuk vinden