Crumble met appels en noten

Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 kaneelpoeder
- 5 speculaasjes, grof verkruimeld
- citroen (het sap)
- 3 el rietsuiker
- 2 e.l. olijfolie
- noten, gehakt
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
- 1 mespunt korianderpoeder
- 2 el amandelpoeder
- 1 mespunt (Jamaica) piment
- 1 el maïzena
- 2 el havervlokken
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 el bloem
- 2 el basterdsuiker
- 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
- 1 kaneelpoeder
- 5 speculaasjes, grof verkruimeld
- citroen (het sap)
- 3 el rietsuiker
- 2 e.l. olijfolie
- noten, gehakt
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
- 1 mespunt korianderpoeder
- 2 el amandelpoeder
- 1 mespunt (Jamaica) piment
- 1 el maïzena
- 2 el havervlokken
- geraspte schil van 1 citroen
- 2 el bloem
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op 220°C.
- 2Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
- 3Bestrijk een ovenschotel met olie.
- 4Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
- 5Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
- 6Bedek de appels met de crumble.
- 7Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
- 8Garneer met gehakte walnoten.
- 1Verwarm de oven voor op 220°C.
- 2Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
- 3Bestrijk een ovenschotel met olie.
- 4Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
- 5Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
- 6Bedek de appels met de crumble.
- 7Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
- 8Garneer met gehakte walnoten.
Energie: 340 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Brunch
Brunch
Dessert
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
- Kaneel1
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Rietsuiker3 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Olijfolie2 e.l.
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Noten
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Zout1 mespunt
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Nootmuskaat1 mespunt
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Koriander1 mespunt
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Amandelpoeder2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Chili1 mespunt
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Maïzena1 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Vergeoise2 el
Niet online beschikbaar, bewaar in lijst
- Lotus Speculoos | XL | Snack pack300 gr2 voor €2.5975
- Delhaize Citroen | 1 st1 st69
- Quaker Havermout | Natuurlijk | Family Pack800 gr15
- Delhaize Citroen | 1 st1 st69
- Delhaize Jonagold | 6ST900 gr19
- Anco Bloem | Fijngebak1 kg15





