Recept zoekresultatenCrumble met appels en noten
Delhaize logo
  • Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten

Crumble met appels en noten
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem
  • 2 el basterdsuiker
  • 6 appelen, zoals Cox Orange of Schone van Boskoop, geschild, ontpit, in fijne schijfjes gesneden
  • 1 kaneelpoeder
  • 5 speculaasjes, grof verkruimeld
  • citroen (het sap)
  • 3 el rietsuiker
  • 2 e.l. olijfolie
  • noten, gehakt
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt nootmuskaat, geraspt
  • 1 mespunt korianderpoeder
  • 2 el amandelpoeder
  • 1 mespunt (Jamaica) piment
  • 1 el maïzena
  • 2 el havervlokken
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el bloem

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
3
Bestrijk een ovenschotel met olie.
4
Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
5
Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
6
Bedek de appels met de crumble.
7
Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
8
Garneer met gehakte walnoten.
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Meng in een kom de schijfjes appel met de maïzena, de koriander, het (Jamaica) piment, de kaneel, de nootmuskaat, de suiker, de geraspte schil en het sap van de citroen.
3
Bestrijk een ovenschotel met olie.
4
Garneer de bodem met schijfjes appel. Zet opzij.
5
Crumble: meng in een kom bloem, basterdsuiker, amandelpoeder, havervlokken, noten, speculaas, olie en zout. Mix lang genoeg om de consistentie van couscous te bekomen.
6
Bedek de appels met de crumble.
7
Laat gedurende 15 minuten bakken, of tot de appels zacht zijn en het deeg goudbruin.
8
Garneer met gehakte walnoten.
Nutritionele informatie
Energie: 340 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Brunch,Picknick
Brunch
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden