1
Bak de kippenlapjes kort goudbruin, in 2 grote braadpannen met telkens 1 el olijfolie en kipkruiden. Breng verder op smaak.
2
Smeer 4 sneetjes brood met behulp van een penseel heel lichtjes in met 2 el olie. Draai ze om en bedek ze met de helft van de sneetjes gouda. Verdeel er de kippenlapjes bovenop, vervolgens de goed uitgelekte ananasschijfjes en bedek met sneetjes gouda. Smeer de rest van de sneetjes brood heel lichtjes in met 1 el olijfolie en leg de sneetjes brood op elkaar.
3
Veeg de braadpannen af met keukenpapier en bak de croques op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, om de kaas zachtjes te laten smelten.
4
Maak intussen het slaatje met de ciderazijn, 4 el olijfolie en een beetje zout en peper.
5
Dien de croques heel warm op, met het slaatje.
6
Tip: zet enkele garnituren naar keuze apart op tafel: kerstomaten, augurken, ketchup ...
1
Bak de kippenlapjes kort goudbruin, in 2 grote braadpannen met telkens 1 el olijfolie en kipkruiden. Breng verder op smaak.
2
Smeer 4 sneetjes brood met behulp van een penseel heel lichtjes in met 2 el olie. Draai ze om en bedek ze met de helft van de sneetjes gouda. Verdeel er de kippenlapjes bovenop, vervolgens de goed uitgelekte ananasschijfjes en bedek met sneetjes gouda. Smeer de rest van de sneetjes brood heel lichtjes in met 1 el olijfolie en leg de sneetjes brood op elkaar.
3
Veeg de braadpannen af met keukenpapier en bak de croques op een zacht vuurtje aan de 2 kanten goudbruin, om de kaas zachtjes te laten smelten.
4
Maak intussen het slaatje met de ciderazijn, 4 el olijfolie en een beetje zout en peper.
5
Dien de croques heel warm op, met het slaatje.
6
Tip: zet enkele garnituren naar keuze apart op tafel: kerstomaten, augurken, ketchup ...