Couscous met amandelen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 60 g boter
- 2 koppen couscous uit bulkverpakking (350 g)
- 60 g amandelschilfers
- een mespunt gemalen kaneel (facultatief)
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- 4 eetlepels rozijnen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020160000
S2015010900012370000
224 gr
12,90 €/kg
€2,89
Toevoegen
S2009032500149520000
F2015032500321870000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Doe de couscous en de rozijnen in een kom.
- Giet 2 koppen water (40 cl) in een steelpannetje; voeg het verkruimelde bouillonblokje, de kurkuma en eventueel de kaneel toe. Breng aan de kook en giet over de couscous, laat 5 minuten wellen.
- Laat de boter smelten in een grote braadpan. Bak hierin de amandelen lichtbruin, voeg de couscous toe en laat alles 5 minuten onder voortdurend roeren op zacht vuur fruiten. De bereiding moet luchtig zijn. Kruid eventueel bij met peper en zout.
- Dien onmiddellijk op als bijgerecht bij gevogelte, lams- of rundvlees.
Kooktip
De verhoudingen voor couscous zijn eenvoudig: laat wellen met eenzelfde volume aan kokend water!
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2004011908020160000
S2015010900012370000
224 gr
12,90 €/kg
€2,89
Toevoegen
S2009032500149520000
F2015032500321870000
Laad nog 1 producten