1
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
2
Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
3
Voeg het citroensap toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
4
Verwarm en roer regelmatig om.
5
Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
6
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
7
Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
9
Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
10
Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.
1
Verwijder de steeltjes van de vijgen en snij ze in 4 of 6 stukken (afhankelijk van de grootte).
2
Doe ze in een confituurpan of roestvrij stalen kookpot met dikke bodem.
3
Voeg het citroensap toe en de suiker, meng goed, dek af en laat 2 uur trekken.
4
Verwarm en roer regelmatig om.
5
Reken 20 min. kooktijd vanaf het moment dat de massa borrelt, zelfs wanneer je roert.
6
Blijf regelmatig roeren en verwijder het schuim indien nodig.
7
Laat 5 min. rusten, doe er de gehakte noten bij, en eventueel, de Banyuls.
9
Schep de warme confituur in de vooraf in heet water gespoelde potten.
10
Dek af en laat omgekeerd volledig afkoelen.