Confituur van perziken-abrikoos en amandelPT45M3 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/hb8/hb7/9173091975198.jpg500 g abrikozen500 g perziken20 gepelde amandelen640 g fijne kristalsuiker1 citroen15 dl water
Snij de perziken en de abrikozen in twee en haal er de pitten uit. Snij de vruchten in kleine stukjes (hetzij 800 g netto aan vruchtvlees voor 3 porties).
Giet de suiker en het water in een confituurkookpot of een roestvrijstalen kookpot met dikke bodem en breng de mengeling langzaam aan de kook. Laat 5 minuten koken. Voeg het fruit en het citroensap toe en laat al roerend verder koken terwijl je regelmatig afschuimt.
Snij de amandelen in de lengte in 4, voeg deze bij de confituur en laat nog 5 minuten garen.
Giet in gesteriliseerde confituurpotten. Sluit de potten en draai ze om tot ze volledig afgekoeld zijn, indien het potten met een deksel zijn.