Citroenconfituur met tijm
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegan
Brunch,Carnaval
Bijgerechten


Ingrediënten voor 24 Porties
24 Porties
- 2 kg citroenen bio
- 1 kg geleisuiker 'Minut'
- 10 g verse tijm
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012042400151910000
F2021022500077570000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. kooktijd
- Schil oppervlakkig de zeste van 1/4 van de citroenen. Breng de zestes aan de kook in een steelpannetje met water en laat 30 min. pruttelen op een zacht vuurtje. Giet de zestes af en snijd in fijne julienne.
- Schil alle citroenen tot op het vruchtvlees, ook de citroenen die je oppervlakkig hebt geschild. Snijd de partjes tussen de vliezen uit (à vif) en verwijder goed alle witte velletjes en de pitten. Doe dit boven een grote kom om het sap op te vangen. Voeg de partjes aan het sap toe en weeg het geheel. Voeg in de volgende stap dezelfde hoeveelheid suiker toe aan het sap en de partjes.
- Laat het sap en de partjes gedurende 10 min. sudderen in een stoofpan met dikke bodem. Voeg vervolgens de suiker, de zestes en de hele takjes tijm toe. Breng aan de kook en gaar nog 10 min. verder.
- Giet de confituur meteen in potten (die je 10 min. in kokend water onderdompelt en in open lucht laat drogen). Sluit de deksels, draai de potten om en laat afkoelen.
Kooktip
- 1 portie = 15 g
- Het recept voor 133 porties geeft je ongeveer 2 kg confituur.
- Te weinig geduld om al die citroenpartjes weg te snijden? Bereid je gelei dan op dezelfde manier, maar enkel met het sap van de citroenen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 195; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 47,4; suikers (g): 45,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 32,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Carnaval
Overig
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2012042400151910000
F2021022500077570000