Recept zoekresultatenChowder met scampi’s en basilicum
Delhaize logo
  • Chowder met scampi’s en basilicum

Chowder met scampi’s en basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Chowder met scampi’s en basilicum

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • ½ bosje basilicum
  • 16 diepgevroren, ongepelde scampi’s
  • 10 cl magere melk
  • 1 mespuntje venkelzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie 1e persing
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • Peper van de molen
  • 5 cl sherry
  • 1 sjalot
  • 250 ml tomatenpassata
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Sherry Manzanilla 15% Alc.
    75 cl
    9,53 €/l
    €7,15
    S1992050400233110000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000
  • Begin met koken

    1. Pel de sjalot en snij hem fijn.
    2. Doe in een steelpan met olijfolie en laat fruiten op een zacht vuurtje.
    3. Pel de scampi’s. Leg er 12 opzij en hak de 4 overige in kleine stukjes.
    4. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de blaadjes van de steeltjes en hak fijn.
    5. Voeg de gehakte scampi’s, de basilicum en de passata toe aan de sjalotten.
    6. Meng met de melk, de venkel en de sherry.
    7. Laat 7 minuten koken.
    8. Mix alles tot een glad mengsel (of haal eventueel door een puntzeef).
    9. Breng op smaak met peper en zout.
    10. Zet de chowder terug op het vuur en laat nog even koken met de resterende scampi’s tot ze roze zijn.
    11. Leg in elk bord 3 scampi’s, lepel er de soep rond en versier met een takje basilicum.
    12. Dien warm op.

    Kooktip

    • Om dit voorgerecht om te toveren in een hoofdgerecht, kan je wilde rijst toevoegen. Als je geen sherry in huis hebt, kan je ook cognac of een vinger whisky gebruiken!
    • Een gezond extraatje: dit lichte voorgerecht met zuiderse toetsen moet zeker niet onderdoen voor andere roomgerechten en is rijk aan antioxidanten.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Overig
    Voorgerecht
    • Chowder met scampi’s en basilicum

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Sherry Manzanilla 15% Alc.
    75 cl
    9,53 €/l
    €7,15
    S1992050400233110000
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2020072800450660000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000