Chocopasta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Kids,Brunch
Bijgerechten

Ingrediënten voor 1 Porties
1 Porties
- 200 g pure chocolade
- 1 blik gecondenseerde melk met suiker (3,05 dl)
- 100 g koelkastsmeerbare boter
- 2 el hazelnotenolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019102300317070000
S2010070800000020000
F2002060500174700000
S1993032500005370000
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Smelt de gehakte chocolade au bain- marie of in de microgolfoven. Schraap kleine klontjes boter met een lepel en meng ze met de chocolade. Voeg de hazelnotenolie en de gecondenseerde melk toe. Meng tot een homogene chocopasta.
- Giet de bereiding in een leuke pot. Laat volledig afkoelen en sluit het deksel.
- Bewaar de chocopasta in de koelkast, maar haal hem er op voorhand uit, zo is hij gemakkelijker smeerbaar.
Kooktip
Ben je verzot op intense pure chocolade? Gebruik dan gezouten koelkastsmeerbare boter en geen hazelnotenolie. En waarom zou je geen persoonlijk toetsje geven aan je chocopasta? Laat je fantasie de vrije loop: gemberpoeder, speculaaskruiden, Espelettepeper...
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Brunch
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2019102300317070000
S2010070800000020000
F2002060500174700000
S1993032500005370000