OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenChocolademoelleux met fleur de sel
Recept zoekresultatenChocolademoelleux met fleur de sel
Delhaize logo
  • Chocolademoelleux met fleur de sel
    E

Chocolademoelleux met fleur de sel

Chocolademoelleux met fleur de selE
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 5 eieren
  • 1 el bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g Callets Dessert (of gehakte pure culinaire chocolade)
  • 200 g boter met zeezout (Guérande)
  • 5 eieren
  • 1 el bloem
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g Callets Dessert (of gehakte pure culinaire chocolade)
  • 200 g boter met zeezout (Guérande)

Begin met koken

: 15 min. + 25 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Houd een klontje boter apart voor de bakvorm en doe de rest in stukken in een kookpot. Verwarm op een zacht vuurtje en strooi er de chocolade bovenop zodra de boter begint te smelten. Laat heel langzaam smelten en haal de pan van het vuur vóór alles volledig gesmolten is. Laat 2 min. rusten en meng dan.
2
Voeg de suiker toe en vervolgens, één voor één, de eieren, terwijl je de bereiding telkens mengt. Roer er de gezeefde bloem onder.
3
Bekleed de bodem van een bakvorm van 20 cm diameter met een op maat gesneden stuk bakpapier. Beboter de randen van de vorm en giet er het deeg in. Schuif 25 min. in de oven. Laat afkoelen en ontvorm. Als je tijd hebt, dek de moelleux af en laat hem tot de volgende dag rusten … hij zal nog lekkerder zijn!
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Houd een klontje boter apart voor de bakvorm en doe de rest in stukken in een kookpot. Verwarm op een zacht vuurtje en strooi er de chocolade bovenop zodra de boter begint te smelten. Laat heel langzaam smelten en haal de pan van het vuur vóór alles volledig gesmolten is. Laat 2 min. rusten en meng dan.
2
Voeg de suiker toe en vervolgens, één voor één, de eieren, terwijl je de bereiding telkens mengt. Roer er de gezeefde bloem onder.
3
Bekleed de bodem van een bakvorm van 20 cm diameter met een op maat gesneden stuk bakpapier. Beboter de randen van de vorm en giet er het deeg in. Schuif 25 min. in de oven. Laat afkoelen en ontvorm. Als je tijd hebt, dek de moelleux af en laat hem tot de volgende dag rusten … hij zal nog lekkerder zijn!
Nutritionele informatie
E
Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 462 kcal • Vetten: 31 g • Koolhydraten: 38 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 462 kcal • Vetten: 31 g • Koolhydraten: 38 g • Vezels: 3 g • Eiwitten: 6 g
Frans
Pasen,Romantisch diner
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Omega-3 | Bio
Columbus Eieren | Omega-3 | Bio
6 st
Bio
    4
    15
    Suiker | Fijne korrel
    Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1
    65
    Chocolade | Puur
    Delhaize Chocolade | Puur
    2 × 100 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    79
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Licht gezouten
    Président Boter | Koelkastsmeerbaar | Licht gezouten
    250 gr
    5
    69

    Reeds in je keuken

    Vloeiende bloem
    Anco Vloeiende bloem
    1 kg
    1
    99
    Totaal:
    €13,07

    Deze recepten kan je ook leuk vinden