Chips van boerenkool en kruiden
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Snack
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- boerenkool
- 1 el olijfolie (voor chips met peper en zout of chips met balsamico-azijn)
- grof zeezout en peper (voor chips met peper en zout of chips met soja en gember)
- 2 el sojasaus (voor chips met soja en gember)
- 2 cm gember (voor chips met soja en gember)
- 1 kl olijfolie (voor chips met soja en gember)
- 1 el balsamicoazijn (voor chips met balsamico-azijn)
- 1/2 el espelettepeper (voor chips met balsamico-azijn)
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min + 10 min gaartijd
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Spoel ondertussen de boerenkoolbladeren en zwier ze droog. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier, spreid de boerenkool er over uit en bestrooi met de gekozen kruiden. Werk de boerenkool af met de olijfolie en eventueel azijn of sojasaus.
- Bak de boerenkool krokant in de oven voor 10 min en smul!
Kooktip
Serveer met een dip op basis van yoghurt. Fris én gezond.
Nutritionele informatie
Energie: 81 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Overig
Snack