Chili con carne
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
- 1 avocado
- 2 rode uien
- 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
- 280 g crispy mais (in blik)
- 200 g tortillachips
- 680 g passata rustica
- 40 g boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 20 g koriander
- 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
- 1 afgestreken koffielepel chilipoeder
- 200 g zure room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500314850000
S2010100500116740000
S2000120100026890000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 20 min baktijd
- Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
- Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak.
- Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
- Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.
Kooktip
- Maak je chili niet te pittig en zet een flesje Tabasco op tafel, zo kan iedereen naar smaak kruiden.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015060500314850000
S2010100500116740000
S2000120100026890000
Laad nog 4 producten