• Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 280 g crispy mais (in blik)
  • 200 g tortillachips
  • 680 g passata rustica
  • 40 g boter
  • 20 g koriander
  • 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
  • 1 kl chilipoeder
  • 200 g zure room
  • 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 280 g crispy mais (in blik)
  • 200 g tortillachips
  • 680 g passata rustica
  • 40 g boter
  • 20 g koriander
  • 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
  • 1 kl chilipoeder
  • 200 g zure room

Begin met koken

20 min + 20 min baktijd
  1. 1
    Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
  2. 2
    Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. 
  3. 3
    Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
  4. 4
    Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.
  1. 1
    Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
  2. 2
    Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. 
  3. 3
    Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
  4. 4
    Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.
Energie: 786 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakte biefstuk | Natuur | Rund | Belgisch
    2 × +/- 400 gr
  • Delhaize Bonen | Pinto | Chili
    2 × 42,5 cl
    3+1 gratis
  • Delhaize Maïs | Sweet
    285 gr
    3+1 gratis
  • Doritos Tortilla chips | Natural
    2 × 185 gr
  • Delhaize Passata | Rustica | Bio
    680 gr
    3+1 gratis
    Bio
    • Paysan Breton Boter | Gezouten
      125 gr
    • Santa Maria Kruiden | American Cajun
      34 gr
    • Delhaize Sauce | Chili | Sweetened
      23,6 cl
    • Taste of Inspirations Room | Zuur | Isigny
      20 cl
      3+1 gratis
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
      10 gr

    Totaal:

    +/-€31,74

    Deze recepten kan je ook leuk vinden