Recept zoekresultatenChili con carne
Delhaize logo
  • Chili con carne

Chili con carne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Chili con carne

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 800 g gekruid varkens- en rundsgehakt
  • 1 avocado
  • 2 rode uien
  • 480 g rode bonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
  • 280 g crispy mais (in blik)
  • 200 g tortillachips
  • 680 g passata rustica
  • 40 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 20 g koriander
  • 1 el kruiden ‘american cajun’ Santa Maria
  • 1 afgestreken koffielepel chilipoeder
  • 200 g zure room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021111500091170000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Rode bonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,13 €/kg
    €0,75
    S2010100500116740000
  • Tortilla chips | Chili | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    12,33 €/kg
    €1,85
    S2000120100026890000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 20 min baktijd

    1. Hak de teentjes knoflook, de rode uien, het chilipepertje (zonder zaadjes) en de stengels van het bosje koriander (houd de blaadjes apart) fijn. Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpot met de gesmolten boter. Voeg het gehakt toe en bak op een hoog vuur, terwijl je de massa losroert met een spatel. Kruid met peper en zout.
    2. Spoel de bonen en laat ze uitlekken. Strooi de kruiden over de saus, meng 1 min. Voeg dan de passata, de mais en de bonen toe. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen en breng verder op smaak. 
    3. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen. Breng verder op smaak.
    4. Verdeel over kommen en werk ze af met plakjes avocado, een toefje zure room en de korianderblaadjes. Dien op met tortillachips, waarmee je direct in de kom kunt dippen.

    Kooktip

    • Maak je chili niet te pittig en zet een flesje Tabasco op tafel, zo kan iedereen naar smaak kruiden.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Zuid-Amerikaans
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Hoofdgerecht
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Chili con carne

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Avocado
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,39 €/st
    €1,39
    F2021111500091170000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Rode bonen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    240 gr
    3,13 €/kg
    €0,75
    S2010100500116740000
  • Tortilla chips | Chili | Bio
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    150 gr
    12,33 €/kg
    €1,85
    S2000120100026890000