Recept zoekresultatenCharlotte met chocolade, peren en rode vruchten
Delhaize logo
  • Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten

Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten

Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 300 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 3 el alcohol Poire Williams of Amaretto (facultatief)
  • 1 bokaal gestoofde peertjes op siroop Taste of Inspirations (370 ml)
  • 1 snuifje zout
  • 8 eiwitten « L » op kamertemperatuur
  • 175 g lange vingers Delhaize
  • 125 g rode vruchten
  • 300 g « Dessert Callets » (of pure dessertchocolade in stukjes)
  • 3 el alcohol Poire Williams of Amaretto (facultatief)
  • 1 bokaal gestoofde peertjes op siroop Taste of Inspirations (370 ml)
  • 1 snuifje zout
  • 8 eiwitten « L » op kamertemperatuur
  • 175 g lange vingers Delhaize
  • 125 g rode vruchten

Begin met koken

1
Klop de eiwitten met een snuifje zout heel stijf in een grote kom.
2
Laat de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Giet al roerend met de garde op de eiwitten. Meng vervolgens goed met een grote lepel. Zet opzij.
3
Laat de peertjes uitlekken in een vergiet en vang de siroop op in een diep bord. Voeg eventueel de perenalcohol of Amaretto toe.
4
Bekleed een ronde, hoge vorm (inhoud 2 l) met vershoudfolie. Dompel de lange vingers één voor één in de siroop en schik ze met de gesuikerde kant naar buiten toe en goed aansluitend tegen de wand van de vorm. Doe er 1/3 van de chocolademousse in en zet 10 min. in de koelkast.
5
Snij ondertussen de peertjes in kleine blokjes. Strooi de helft op de eerste laag chocolademousse. Giet er nog 1/3 van de mousse op en zet terug 10 min. in de koelkast.
6
Doe er vervolgens de overige peertjes bij en dan de resterende mousse. Bedek met de resterende in siroop gedrenkte koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot ‘s anderendaags.
7
Neem de vorm weg en versier met de rode vruchten. Dien koel op.
1
Klop de eiwitten met een snuifje zout heel stijf in een grote kom.
2
Laat de chocolade smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Giet al roerend met de garde op de eiwitten. Meng vervolgens goed met een grote lepel. Zet opzij.
3
Laat de peertjes uitlekken in een vergiet en vang de siroop op in een diep bord. Voeg eventueel de perenalcohol of Amaretto toe.
4
Bekleed een ronde, hoge vorm (inhoud 2 l) met vershoudfolie. Dompel de lange vingers één voor één in de siroop en schik ze met de gesuikerde kant naar buiten toe en goed aansluitend tegen de wand van de vorm. Doe er 1/3 van de chocolademousse in en zet 10 min. in de koelkast.
5
Snij ondertussen de peertjes in kleine blokjes. Strooi de helft op de eerste laag chocolademousse. Giet er nog 1/3 van de mousse op en zet terug 10 min. in de koelkast.
6
Doe er vervolgens de overige peertjes bij en dan de resterende mousse. Bedek met de resterende in siroop gedrenkte koekjes. Dek af met vershoudfolie en laat in de koelkast rusten tot ‘s anderendaags.
7
Neem de vorm weg en versier met de rode vruchten. Dien koel op.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Chocolade | Callets | Puur
Jacques Chocolade | Callets | Puur
400 gr
2de tegen -20%
7
29
Poire Williams | 42% ALC.
Distillerie Hepp Poire Williams | 42% ALC.
50 cl
19
49
Peren | Conférence | Verpakt | Bio
Delhaize Peren | Conférence | Verpakt | Bio
500 gr
Bio
    2
    99
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
    LU Koekjes | Boudoirs | Lange Vingers
    2 × 165 gr
    2
    75
    Rode vruchten | Mix | Schaal
    Delhaize Rode vruchten | Mix | Schaal
    400 gr
    11
    99

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €48,95

    Deze recepten kan je ook leuk vinden