Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Delhaize logo
  • Carrot cake
    C

Carrot cake

Carrot cakeC
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 150 g glutenvrije bloem
  • 70 g rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 200 g bloemsuiker
  • citroensap
  • 2 grote wortelen
  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 sinaasappel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 100 g walnoten
  • 150 g glutenvrije bloem
  • 70 g rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 200 g bloemsuiker
  • citroensap
  • 2 grote wortelen
  • 3 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 sinaasappel
  • 4 el zonnebloemolie
  • 100 g walnoten

Begin met koken

: 30 min + 40 min in de oven
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Rooster de noten kort in een antikleefpan, schud regelmatig. Zet even apart. Trek zestes van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
3
Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder.
4
Splits de hele eieren. Klop de eidooiers met de riet- en de vanillesuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Meng het bloemmengsel er voorzichtig door. Voeg de geraspte wortelen, de olie, de sinaasappelszestes (houd enkele sinaasappelszestes apart) en de helft van het sap toe, en meng. Houd een paar noten apart voor de afwerking en meng de rest door het beslag.
5
Klop de 3 eiwitten tot een stevige sneeuw en spatel voorzichtig door het beslag.
6
Giet in een siliconen cakevorm en bak in de oven gedurende 40 min. Prik erin met een mes om te kijken of hij gaar is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
7
Klop het resterende eiwit op en voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe, terwijl je blijft kloppen. Klop tot een stevig eiwit en voeg nog enkele druppels citroensap toe. Overgiet de afgekoelde cake met het glazuur en werk af met de walnoten en enkele sinaasappelszestes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Schil en rasp de wortelen. Rooster de noten kort in een antikleefpan, schud regelmatig. Zet even apart. Trek zestes van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
3
Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder.
4
Splits de hele eieren. Klop de eidooiers met de riet- en de vanillesuiker tot een luchtig geheel in een andere kom. Meng het bloemmengsel er voorzichtig door. Voeg de geraspte wortelen, de olie, de sinaasappelszestes (houd enkele sinaasappelszestes apart) en de helft van het sap toe, en meng. Houd een paar noten apart voor de afwerking en meng de rest door het beslag.
5
Klop de 3 eiwitten tot een stevige sneeuw en spatel voorzichtig door het beslag.
6
Giet in een siliconen cakevorm en bak in de oven gedurende 40 min. Prik erin met een mes om te kijken of hij gaar is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
7
Klop het resterende eiwit op en voeg beetje bij beetje de bloemsuiker toe, terwijl je blijft kloppen. Klop tot een stevig eiwit en voeg nog enkele druppels citroensap toe. Overgiet de afgekoelde cake met het glazuur en werk af met de walnoten en enkele sinaasappelszestes.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1089; energie (kCal): 261; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 34,6; suikers (g): 25,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 393,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1089; energie (kCal): 261; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 34,6; suikers (g): 25,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 393,59
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Noten
100 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
2de tegen -50%
1
29
Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Bakpoeder
Dr. oetker Bakpoeder
5 x 16 gr
0
81
Zout | Cuisine
Delhaize Zout | Cuisine
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Suiker | Gevanillineerd
Delhaize Suiker | Gevanillineerd
10 x 8 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
49
Bloemsuiker
Tienen-Tirlemont Bloemsuiker
250 gr
0
79
Citroensap | Vitamin C
Limmi Citroensap | Vitamin C
12 cl
1
25
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Bloedsinaas | 4 Stuks
Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
800 gr
3
49

Reeds in je keuken

Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19
Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Totaal:
€15,45