Recept zoekresultatenCarpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas
Delhaize logo
  • Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 abrikozen
  • 1 el balsamicoazijn
  • 16 diepvriesgarnalen
  • Fleur de sel
  • 1 halve limoen
  • 1 eetlepel orgeadesiroop
  • Peper van de molen
  • 4 ronde tomaten
  • 4 takjes verse munt

Winkelen voor dit recept

Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000
  • Begin met koken

    1. Was de vruchten en droog ze zorgvuldig af.
    2. Snij de tomaat in fijne schijfjes en verwijder de te harde kern.
    3. Snij de abrikozen in twee, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in fijne schijfjes.
    4. Laat de garnalen ontdooien en pel ze.
    5. Verhit een antikleefpan zonder vetstof.
    6. Als ze heet genoeg is, gooi je er de gambas in en pers je er het citroensap over uit.
    7. Doe er zout en peper op. Meng. De garnalen zijn gaar als ze een roze kleur hebben.
    8. Maak de vinaigrette klaar door de orgeadesiroop en de balamicoazijn te mengen.
    9. Leg 4 muntkopjes opzij voor de versiering en rist de rest af.
    10. Snij fijn en doe bij de vinaigrette met fleur de sel en peper.
    11. Schik op elk bord een rozet met afwisselend schijfjes tomaat en abrikoos.
    12. Leg daarop 4 garnalen en giet er dan vinaigrette over.
    13. Versier met verse munt en dien heel koel op.

    Kooktip

    Je kan de garnalen warm of koud opdienen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Diner
    Lente,Zomer
    Voorgerecht
    • Carpaccio van tomaat en abrikoos met orgeade en gambas

    Winkelen voor dit recept

    Reeds in je keuken
  • Azijn | Balsamico | Modena
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2016070703658360000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Kruiden | Peper | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    103,66 €/kg
    €4,25
    S2009121808001360000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden