Carpaccio van sint-jakobsvruchten en aardpeer met truffel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldEindejaar
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 aardperen
- 1 potje carpaccio van zwarte truffel
- 1/2 citroen
- Fleur de sel
- 1 theelepel hazelnootolie
- 8 sint-jakobsvruchten zonder de koraal
- zwarte peper van de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
Reeds in je keuken
S2009102100019620000
S2021021000507950000
Begin met koken
- Schil de aardperen en leg ze in een kom water met citroensap.
- Snij 3 aardperen in fijne, regelmatige schijfjes en stoom ze 5 min.
- Schrik ze in koud water en dep ze droog.
- Snij de overige aardperen tot een fijne julienne.
- Breng op smaak met hazelnootolie, fleur de sel en peper.
- Snij fijne carpaccio van de sint-jakobsvruchten.
- Leg afwisselend schijfjes sint-jakobsvrucht, aardpeer en truffel op een bord.
- Breng op smaak.
Kooktip
Na het schillen oxideren aardperen makkelijk: dompel ze in water met citroensap zodra ze geschild zijn.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Eindejaar
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
Reeds in je keuken
S2009102100019620000
S2021021000507950000