Carpaccio van biet, roquefort en vinaigrette van braam-duindoornthee
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeld
Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 voorgekookte rode bieten
- 1 zakje groene thee met braam en duindoorn
- 160 g roquefort
- 60 g ongezouten pistachenoten
- 60 g goudgele rozijnen
- 1/2 dl crème de cassis (likeur)
- peper
- 1 dl heet water
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Rode biet | Gekookt | BIO
1 st

€1,59

Twinings
Thee | Earl grey | Zakjes
25 x 2 gr
€3,89

Taste of Inspirations
Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
2 × 125 gr
€8,10

Delhaize
Gepelde Pistachenoten
200 gr
€8,65

Vahiné
Gedroogde rozijnen
125 gr
€2,49
Delhaize
Crème de Cassis 16% St Michel
50 cl
€8,49

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,39
Reeds in je keuken

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25
Totaal:
€37,60
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Zet de thee. Laat het theezakje 10 min. trekken in het hete water. Meng vervolgens samen met de crème de cassis en kruid met peper en zout.
- Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een mandoline (of met een heel scherp mes) en schik de plakjes op de borden.
- Lepel de thee-cassisdressing over de carpaccio en brokkel er de roquefort over.
- Hak de pistachenoten en strooi samen met de rozijnen over de carpaccio. Breng op smaak met peper en zout.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Delhaize
Rode biet | Gekookt | BIO
1 st

€1,59

Twinings
Thee | Earl grey | Zakjes
25 x 2 gr
€3,89

Taste of Inspirations
Schimmelkaas | Roquefort | AOC | Blok
2 × 125 gr
€8,10

Delhaize
Gepelde Pistachenoten
200 gr
€8,65

Vahiné
Gedroogde rozijnen
125 gr
€2,49
Delhaize
Crème de Cassis 16% St Michel
50 cl
€8,49

Spa
Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET
6 x 33 cl
€4,39
Reeds in je keuken

365
Kruiden | Peper | Gemalen
100 gr

€1,25