Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 ananas
- 5 dl water
- 5 dl sambuca
- 3 dl water (voor de sorbet)
- 1 kl kaneelpoeder
- 20 g verse munt
- 2 peultjes steranijs
- takjes munt voor de afwerking
- 2,5 dl muntsiroop
- 1 limoen (het sap)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011031600204830000
F2021022500077550000
F2020032300055460000
Reeds in je keuken
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021021200509190000
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min + 1 nacht rusttijd
- Schil de ananas, verwijder de ogen en snijd in de lengte in 4 grote stukken.
- Zet een grote pot op een zacht vuur met de ananas, sambuca, het water, de kaneel en steranijs. Laat onder het deksel gedurende 20 minuten garen. Neem de pot van het vuur en laat zo afkoelen in de koelkast, gedurende 1 nacht.
- Meng de muntblaadjes met de siroop, het water en het limoensap. Mix heel fijn met een staafmixer en haal daarna door een fijne zeef. Plaats 1 nacht in de diepvriezer.
- Net voor het serveren snijd de ananas in heel fijne plakjes en schik ze op een groot bord. Lepel er wat van het kookvocht over.
- Haal de sorbet uit de diepvriezer en schep er een lepel van op elk bord. Werk af met enkele takjes verse munt.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegan
Kids
Overig
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2011031600204830000
F2021022500077550000
F2020032300055460000
Reeds in je keuken
Dit product is niet meer beschikbaar
S2021021200509190000