Carnavalknikkers uit Rio
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 24 Porties
- 1 blikje gecondenseerde melk met suiker (397 g per blikje)
- 1 noot boter
- 3 eetlepels puur cacaopoeder
- 30 g melkchocolade
- 2 eetlepels veelkleurige suikerpareltjes (ijsspikkels)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2002032100000740000
S1978030600037790000
S2009100700062690000
S2016101403674400000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Doe de melk, de boter en het cacaopoeder in een steelpan.
- Verwarm op een zacht vuur en roer regelmatig met de garde.
- Wanneer het mengsel begint te koken, laat je het nog 8 min. op het vuur staan, maar blijf roeren.
- Leg bakpapier op een groot bord en giet er de bereiding op.
- Strijk de bereiding open en laat afkoelen.
- Zet 1 uur in de koelkast.
- Rasp de chocolade in een bord fijn en doe er de suikerpareltjes bij.
- Rol kleine balletjes van de cacaopasta en rol ze vervolgens door de geraspte chocolade.
- Zet 1 uur in de koelkast. En dan snoepen!
Kooktip
- Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
- Spoel je handen voor het balletjes rollen onder koud water, zelfs meerdere keren indien nodig.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Sinterklaas
Overig
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2002032100000740000
S1978030600037790000
S2009100700062690000
S2016101403674400000
Laad nog 1 producten