Recept zoekresultatenCappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
Delhaize logo
  • Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1 kastanjepompoen van ongeveer 1,3 kg
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl melk
  • 1/2 kl speculaaskruiden
  • 1 pakje gerookte eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 20 cl verse slagroom
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 2 vetarme bouillonblokjes
  • 1 kastanjepompoen van ongeveer 1,3 kg
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 cl melk
  • 1/2 kl speculaaskruiden
  • 1 pakje gerookte eendenfilet in sneetjes (90 g)
  • 20 cl verse slagroom
  • geroosterde sesamzaadjes

Begin met koken

1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.
1
Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
2
Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur. Fruit er de grof gehakte ui in.
3
Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
4
Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
5
Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
6
Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
7
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
8
Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
9
Breng op smaak met peper en zout.
10
Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
11
Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon original | Kip | Bouillonblokjes

12 x 11 gr

€1,99

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Stick Speculoos

Lotus

Stick Speculoos

4 x 9 cl

€5,79

Borst| Eend

Delhaize

Borst| Eend

+/- 350 gr

+/-€11,55

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€29,76