Cappuccino van kastanjepompoen met sesam en chips van gerookte eendenfilet
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 2 vetarme bouillonblokjes
- 1 kastanjepompoen van ongeveer 1,3 kg
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 50 cl melk
- 1/2 koffielepel speculaaskruiden
- 1 pakje gerookte eendenfilet in sneetjes (90 g)
- 20 cl verse slagroom
- geroosterde sesamzaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017071004159830000
F2009082100289310000
S2015011600013320000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snij de kastanjepompoen in partjes, verwijder de pitten, schil de partjes en snij in blokjes.
- Verwarm de olie in een kookpot op zacht vuur.
- Fruit er de grof gehakte ui in.
- Voeg na 5 min. de gehakte knoflook toe en de speculaaskruiden.
- Roer 1 min., voeg dan de kastanjepompoen toe, de melk, 50 cl water en de verkruimelde bouillonblokjes.
- Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
- Leg ondertussen de sneetjes eendenfilet op de met bakpapier beklede ovenplaat en laat ze ong. 8 min. roosteren (de oven voorverwarmd op th. 6 – 180°C).
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Laat de gare soep 5 min. rusten en mix ze vervolgens tot een gladde soep.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Klop de room net voor het serveren stijf en kruid lichtjes.
- Giet de warme soep in koppen, schep er wat geklopte room op, bestrooi met sesamzaadjes en serveer meteen met de chips van eendenfilet.
Kooktip
Je kan de eendenfilet vervangen door rauwe ham of ontbijtspek.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2017071004159830000
F2009082100289310000
S2015011600013320000
Laad nog 4 producten