Recept zoekresultatenCannelloni van Vince
Recept zoekresultatenCannelloni van Vince
Delhaize logo
  • Cannelloni van Vince

Cannelloni van Vince

door Andy Peelman
Cannelloni van Vince
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
1 portie
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 4 cannelloni’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 plantje basilicum
  • 1/2 el Provençaalse kruiden
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 50 g gemengd gehakt
  • 30 g lamsgehakt
  • 75 g spinazie
  • 50 g ricotta
  • 50 cl melk
  • 25 g boter
  • 30 g bloem
  • muskaatnoot
  • 50 g geraspte emmental
  • 50 g parmigiano
  • 4 kerstomaten
  • 4 cannelloni’s
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1/2 blik tomatenblokjes
  • 1 plantje basilicum
  • 1/2 el Provençaalse kruiden
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 50 g gemengd gehakt
  • 30 g lamsgehakt
  • 75 g spinazie
  • 50 g ricotta
  • 50 cl melk
  • 25 g boter
  • 30 g bloem

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kook de cannenloni’s ongeveer 2 minuten in gezouten water. Giet af en schrik even onder koud water.
3
Snijd een halve ui en een teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een pan en fruit de ui en het knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg een halve eetlepel Provençaalse kruiden toe. Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur garen. Voeg op het eind een handvol gesnipperde basilicum toe. Kruid af met peper en zout.
4
Rooster een handvol pijnboompitten. Voeg de spinazie toe. Roer goed om. Voeg vervolgens de ricotta toe. Roer goed om.
5
Meng het gehakt met het spinaziemengsel. Kruid met peper en zout.
6
Vul de cannelloni’s. Schik ze in een bodempje tomatensaus in een ovenschotel. Als er vulling over is mag die mee in de ovenschotel.
7
Maak een bechamelsaus door 25 g boter te smelten en 30 g bloem toe te voegen. Meng tot je koekjesgeur bereikt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer goed tot het mengsel mooi glad is. Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
8
Overgiet de cannelloni’s met de bechamelsaus, bestrooi met wat geraspte emmental en parmezaan en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Serveer met een paar blaadjes basilicum en gehalveerde kerstomaatjes.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kook de cannenloni’s ongeveer 2 minuten in gezouten water. Giet af en schrik even onder koud water.
3
Snijd een halve ui en een teentje knoflook zo fijn mogelijk. Verhit een pan en fruit de ui en het knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg een halve eetlepel Provençaalse kruiden toe. Laat gedurende 10 minuten op een zacht vuur garen. Voeg op het eind een handvol gesnipperde basilicum toe. Kruid af met peper en zout.
4
Rooster een handvol pijnboompitten. Voeg de spinazie toe. Roer goed om. Voeg vervolgens de ricotta toe. Roer goed om.
5
Meng het gehakt met het spinaziemengsel. Kruid met peper en zout.
6
Vul de cannelloni’s. Schik ze in een bodempje tomatensaus in een ovenschotel. Als er vulling over is mag die mee in de ovenschotel.
7
Maak een bechamelsaus door 25 g boter te smelten en 30 g bloem toe te voegen. Meng tot je koekjesgeur bereikt. Giet de melk er beetje bij beetje bij en roer goed tot het mengsel mooi glad is. Kruid af met peper en zout en nootmuskaat.
8
Overgiet de cannelloni’s met de bechamelsaus, bestrooi met wat geraspte emmental en parmezaan en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
9
Serveer met een paar blaadjes basilicum en gehalveerde kerstomaatjes.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Kids,Carnaval
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 1 persoon

Toon:

Santa Maria Kruiden | Provençaalse
18 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gehakt
50 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pasta | Cannelloni | Collezione
Barilla Pasta | Cannelloni | Collezione
250 gr
3
49
Fijne tomatenpulp
Cirio Fijne tomatenpulp
3 x 400 gr
5
25
Fijngesneden basilicum
Delhaize Fijngesneden basilicum
50 gr
  • frozen.external.af58c8a6.svg
0
89
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
90 gr
6
39
Lamsbout | Met been | Celtic
Delhaize Lamsbout | Met been | Celtic
+/- 1,4 kg
+/-€
31
49
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
300 gr
Bio
    3
    49
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Karnemelk | Bio
    Delhaize Karnemelk | Bio
    1 l
    Bio
      1
      95
      Zachte boter | La Motte
      Président Zachte boter | La Motte
      250 gr
      4
      79
      Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
      35 gr
      4
      99
      Emmental geraspt
      Entremont Emmental geraspt
      300 gr
      5
      55
      Parmigiano reggiano | Hard | Blok
      Delhaize Parmigiano reggiano | Hard | Blok
      250 gr
      6
      49
      Kerstomaten
      Cirio Kerstomaten
      400 gr
      1
      95

      Reeds in je keuken

      Gele uien | Verpakt | Bio
      Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
      1 kg
      Bio
        2
        29
        Lookbol | Netje
        Delhaize Lookbol | Netje
        75 gr
        1
        79
        Olijfolie | Extra vièrge
        Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
        1 l
        17
        99
        Bloem | Vloeiend
        Delhaize Bloem | Vloeiend
        1 kg
        0
        99
        Totaal:
        +/-€77,71