Recept zoekresultatenBourekakia met aubergine en kip
Delhaize logo
  • Bourekakia met aubergine en kip
Bourekakia met aubergine en kip

Bourekakia met aubergine en kip

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g gekruid kippengehakt
  • 3 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 3 uien
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g Griekse pasta
  • 5 el havervlokken
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 2 el gedroogde, versnipperde oregano
  • 1 kl komijn, gemalen
  • 1 kl gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 600 g gekruid kippengehakt
  • 3 niet te dikke aubergine (ong. 350 g)
  • 3 uien
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 2 teentjes look
  • 4 takjes dille
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g Griekse pasta
  • 5 el havervlokken
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 8 el olijfolie
  • 2 el gedroogde, versnipperde oregano
  • 1 kl komijn, gemalen
  • 1 kl gemalen nootmuskaat

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd 3 aubergines met een mandoline in lange dunne sneetjes (4 mm). Leg de helft ervan verspreid op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat olie. Bak ze zo'n 8 min. goudbruin bovenin de oven. Doe hetzelfde met de andere helft.
2
Fruit 2 gesnipperde uien, 2 geperste knoflookteentjes en de fijngesneden uiteinden van de aubergines in een sauteerpan met 4 el olijfolie, peper, zout, 1 el oregano en ½ tl nootmuskaat. Voeg 2 blikken van 400 g tomatenblokjes, 4 takjes tijm en 1 takje rozemarijn toe en laat even sudderen.
3
Meng 600 g gekruid kippengehakt met 5 el havervlokken, 1 gesnipperde ui, 1 el oregano, 1 tl komijn en ½ tl nootmuskaat. Leg een beetje vulling op de sneetjes aubergine en rol ze op. Leg de rolletjes in de saus, dek af en laat 20 min. sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
4
Kook ondertussen 250 g Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 250 g yoghurt met 1 el olijfolie, 4 takjes gehakte dille, peper en zout. Dien op samen met de bourekakia.
1
Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd 3 aubergines met een mandoline in lange dunne sneetjes (4 mm). Leg de helft ervan verspreid op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met wat olie. Bak ze zo'n 8 min. goudbruin bovenin de oven. Doe hetzelfde met de andere helft.
2
Fruit 2 gesnipperde uien, 2 geperste knoflookteentjes en de fijngesneden uiteinden van de aubergines in een sauteerpan met 4 el olijfolie, peper, zout, 1 el oregano en ½ tl nootmuskaat. Voeg 2 blikken van 400 g tomatenblokjes, 4 takjes tijm en 1 takje rozemarijn toe en laat even sudderen.
3
Meng 600 g gekruid kippengehakt met 5 el havervlokken, 1 gesnipperde ui, 1 el oregano, 1 tl komijn en ½ tl nootmuskaat. Leg een beetje vulling op de sneetjes aubergine en rol ze op. Leg de rolletjes in de saus, dek af en laat 20 min. sudderen. Draai ze halverwege de kooktijd om.
4
Kook ondertussen 250 g Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng 250 g yoghurt met 1 el olijfolie, 4 takjes gehakte dille, peper en zout. Dien op samen met de bourekakia.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kip | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Kip | Gekruid

2 × 500 gr

€8,90

Gegrilde Aubergines

Delhaize

Gegrilde Aubergines

2 × 500 gr

€4,50

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Pasta | Capellini

Soubry

Pasta | Capellini

375 gr

€0,86

Havermout

Delhaize

Havermout

800 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 0% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€33,31