Recept zoekresultatenBoterham met zalm, selder en appel
Delhaize logo
  • Boterham met zalm, selder en appel

Boterham met zalm, selder en appel

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Brunch
Lunch
Boterham met zalm, selder en appel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g zalm uit blik (in eigen nat)
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 stengels selder
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 appel
  • 1 limoen
  • takjes dragon
  • 3 eetlepels yoghurt op Griekse wijze
  • 3 eieren
  • 8 sneetjes 0
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 scheutje ketchup
  • 1 snuifje cayennepeper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-34,49€/kg
    +/-€8,62
    F1990031300249200000
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    111,67 €/kg
    €3,35
    S2009113008000050000
  • Ketchup | Tomato
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011112400014570000
  • Brood | Volkoren
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    5,15 €/kg
    €3,09
    F1994021700803400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min

    1. Kook de eieren 8 à 9 minuten, zodat de dooier smeuïg blijft. Laat daarna afkoelen in koud water.
    2. Laat de zalm uitlekken en trek de vis een beetje los.
    3. Schil de appel en snijd in brunoise (hele kleine blokjes van 2 mm op 2 mm). Voeg de brunoise bij de zalm.
    4. Spoel de selderstengels en verwijder het loof. Gebruik een dunschiller om de taaie vezels weg te schillen langs de bolle zijde van de stengels. Snijd de selder ook in brunoise en voeg bij de zalm.
    5. Schep er de yoghurt en de mayonaise bij met een scheutje ketchup en meng tot een smeuïge salade.
    6. Spoel de dragon en pluk er de blaadjes af. Versnipper en meng in de zalmsalade. Kruid met cayennepeper en zout.
    7. Rasp een deel van de zeste van de limoen in de salade en pers er een beetje limoensap over uit. Meng en zet even koel.
    8. Spoel de komkommer en snijd in halve maantjes. Pel en halveer de rode ui. Snijd in fijne halve ringen. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in plakjes.
    9. Besmeer een sneetje brood met een flinke laag zalmsalade. Verdeel er de rode ui, enkele plakjes komkommer en een beetje tuinkers over. Schik daarop enkele plakjes ei en dek af met een sneetje brood. Herhaal voor de andere boterhammen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Brunch
    Lunch
    Lunch
    • Boterham met zalm, selder en appel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalm | Haasje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 250 gr
    +/-34,49€/kg
    +/-€8,62
    F1990031300249200000
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    30 gr
    111,67 €/kg
    €3,35
    S2009113008000050000
  • Ketchup | Tomato
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011112400014570000
  • Brood | Volkoren
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    5,15 €/kg
    €3,09
    F1994021700803400000