Recept zoekresultatenBloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
Recept zoekresultatenBloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
Delhaize logo
  • Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
    Nutri-Score B

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkumaB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 bloemkool
  • 4 uien
  • 1 biocitroen
  • 10 g dille
  • 1 el kurkuma
  • 2 dl room
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder
  • zwarte peper
  • 1 bloemkool
  • 4 uien
  • 1 biocitroen
  • 10 g dille
  • 1 el kurkuma
  • 2 dl room
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder
  • zwarte peper

Begin met koken

: 10 min + 25 min kooktijd
  1. 1
    Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en bak de ui erin glazig. Voeg de roosjes bloemkool toe, zet onder water en kook de groenten gaar in ± 20 min. Giet er nog 1 el olijfolie bij en mix de soep. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  2. 2
    Voor de citroenroom: klop de room half op en voeg het sap van 1 citroen en de kurkuma toe. Gooi de citroen nog niet weg, want de zeste gebruik je voor de afwerking. Zet de citroenroom koud tot je de soep serveert.
  3. 3
    Verdeel de soep over de kommetjes en lepel er wat citroenroom bij. Werk af met de resterende olijfolie, enkele plukjes dille, citroenzeste en een beetje pimentpoeder.
  1. 1
    Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en bak de ui erin glazig. Voeg de roosjes bloemkool toe, zet onder water en kook de groenten gaar in ± 20 min. Giet er nog 1 el olijfolie bij en mix de soep. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  2. 2
    Voor de citroenroom: klop de room half op en voeg het sap van 1 citroen en de kurkuma toe. Gooi de citroen nog niet weg, want de zeste gebruik je voor de afwerking. Zet de citroenroom koud tot je de soep serveert.
  3. 3
    Verdeel de soep over de kommetjes en lepel er wat citroenroom bij. Werk af met de resterende olijfolie, enkele plukjes dille, citroenzeste en een beetje pimentpoeder.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 253; energie (kCal): 61; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 365,39
Vegetarisch
Overig
Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Bloemkool
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    99
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
    1
    99
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    -15%
    0
    59
    €0,69
  • Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    -10% voor 3
    3
    55
  • Inex Room 40%
    20 cl
    2de tegen -50%
    2
    09
  • Franks Saus | Red hot origine
    160 gr
    3
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39

Totaal:

€20,94