Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL7!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenBloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
Delhaize logo
  • Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
    B

Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Voorgerecht
Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkumaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bloemkool
  • 4 uien
  • 1 biocitroen
  • 10 g dille
  • 1 el kurkuma
  • 2 dl room
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 snufje chilipoeder
  • zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare

Filippo Berio

Olijfolie | Cucinare

1 l

€12,59

Totaal:
€11,90

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 25 min kooktijd

  1. Snijd de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze grof. Zet een pannetje op het vuur met 1 el olijfolie en bak de ui erin glazig. Voeg de roosjes bloemkool toe, zet onder water en kook de groenten gaar in ± 20 min. Giet er nog 1 el olijfolie bij en mix de soep. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
  2. Voor de citroenroom: klop de room half op en voeg het sap van 1 citroen en de kurkuma toe. Gooi de citroen nog niet weg, want de zeste gebruik je voor de afwerking. Zet de citroenroom koud tot je de soep serveert.
  3. Verdeel de soep over de kommetjes en lepel er wat citroenroom bij. Werk af met de resterende olijfolie, enkele plukjes dille, citroenzeste en een beetje pimentpoeder.

Kooktip

Gebruik geen witte peper in deze soep, want zwarte peper en kurkuma zijn een "match made in heaven"!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 253; energie (kCal): 61; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 365,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 253; energie (kCal): 61; vetten (g): 5,1; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 365,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Herfst
Voorgerecht
  • Bloemkoolsoep met citroenroom en kurkuma
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Bloemkool | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Cucinare

Filippo Berio

Olijfolie | Cucinare

1 l

€12,59

Totaal:
€11,90