Beursjes van zeelekkers
Moeilijkheid
MoeilijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
3 op 5Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 12 takjes bieslook
- 4 jonge uien, fijn gesneden
- 200 g krabvlees
- 1 limoen
- 2 el nuoc-namsaus (fish sauce)
- 12 vellen rijstpapier
- 16 roze garnalen
- 4 blaadjes sla
- 1 el sojaolie
- 200 g sojascheuten
- 2 tomaten
- 4 el vers gehakte koriander
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F1987042300314800000
S2021060400103140098
F2020032300055460000
S2021120200591960000
F2019052700038510000
F2020051300058960000
S2021091500577790000
F2014102800336430000
F2019041800036060000
F2021022400077540000
Begin met koken
- Pel de tomaten, snijd ze in twee en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes en leg die opzij in een zeef.
- Laat de sojascheuten 1 min blancheren in gezouten kokend water en hou ze daarna onmiddellijk onder stromend koud water.
- Laat ze goed uitlekken.
- Maak de slabladeren schoon en snijd ze in fijne reepjes.
- Was en droog de limoen en verwijder de schil met een fijne rasp.
- Vang het sap op.
- Meng de olie, de nuoc-namsaus, het limoensap en de koriander.
- Maak de jonge uien schoon en hak ze fijn.
- Meng in een slakom zorgvuldig het verkruimelde krabvlees, de in twee gesneden garnalen, de sojascheuten, de fijngehakte uien, de saus en de helft van de schil van de limoen.
- Laat de vellen rijstpapier weken door ze te bevochtigen met lauw water.
- Leg in het midden een beetje vulling, vouw de deegranden naar het midden en verbind ze met elkaar tot een beursje.
- Hou alles stevig samen met een takje bieslook.
- Leg de beursjes op individuele borden, versierd met reepjes sla en blokjes gepelde en ontpitte tomaat.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F1987042300314800000
S2021060400103140098
F2020032300055460000
S2021120200591960000
F2019052700038510000
F2020051300058960000
S2021091500577790000
F2014102800336430000
F2019041800036060000
F2021022400077540000