Barbecuesaus met 'Jack Daniels' en ribbetjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Gluten vrij
Barbecue
Sauzen

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1400 g kleine ribben natuur
- 2 sjalotten
- 3 eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels « Jack Daniels »
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketchup
- 10 g verse tijm
- 75 g boter
- roze Himalayazout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013042900151800000
S2021020200504020000
S2017111304191420000
S2022033000616250000
F2021022500077570000
F2021080600085270000
Reeds in je keuken
S2013011800007920000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd
- Snijd de sjalotten fijn en bak ze in de boter bruin op een middelhoog vuur.
- Voeg de suiker toe en roer. Zet het vuur een beetje hoger en laat enkele minuten karamelliseren.
- Blus met de ‘Jack Daniels’ en voeg de mosterd, de ketchup en de sojasaus toe. Laat nog 10 min. sudderen.
- Hak de tijm fijn.
- Wrijf de ribben in met peper, Himalayazout en de fijngehakte tijm en gril ze op de barbecue. Dien op met de saus.
Kooktip
Deze barbecuesaus smaakt koud én warm.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Barbecue
Diner
Zomer,Lente
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013042900151800000
S2021020200504020000
S2017111304191420000
S2022033000616250000
F2021022500077570000
F2021080600085270000
Reeds in je keuken
S2013011800007920000