Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAziatische garnaalballetjes met zoetzure saus
Delhaize logo
  • Aziatische garnaalballetjes met zoetzure saus

Aziatische garnaalballetjes met zoetzure saus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Brunch
Hoofdgerecht
Aziatische garnaalballetjes met zoetzure saus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 sjalot
  • 50 g panko
  • 400 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 1 koffielepel limoenzeste
  • 1 teentje look
  • 2 limoenen (het sap)
  • 1 cm gember
  • 15 g verse koriander
  • 1 rood chilipepertje
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 1 takje citroengras

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    Afhaling vanaf 08/02
    S2011060800118430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1 u koeltijd

    1. Snijd het chilipepertje doormidden, verwijder de zaadjes en hak grof. Houd enkele ringetjes apart voor het dipsausje.
    2. Schil de sjalot, de gember en het teentje knoflook. Hak samen met het citroengras, het chilipepertje, 1/3 van de verse koriander, het limoensap en de gembersiroop fijn in de hakmolen. Zeef dit kruidenmengsel en vang het sap op.
    3. Ontdooi de garnaalstaarten en pel ze. Hak ze fijn in de hakmolen en doe in een mengkom. Voeg het kruidenmengsel toe en meng. Hak 1/3 van de koriander fijn en voeg toe, net als de limoenzeste.
    4. Maak er balletjes van en stop ze 1 u in de koelkast.
    5. Maak het dipsausje: voeg bij hetsap dat je bewaarde 1/3 van de fijngehakte koriander en enkele ringetjes chilipeper.
    6. Rol de balletjes door de panko en frituur ze gedurende 4 min. op 170°C. Dien ze op met het dipsausje.

    Kooktip

    1 portie = 4 balletjes

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Lactose vrij
    Brunch
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Aziatische garnaalballetjes met zoetzure saus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rode | Peper | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    50 gr
    31,80 €/kg
    €1,59
    F2021022400077530000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,60 €/kg
    €1,59
    F2021022500077690000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Panko | Broodkruimels
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    Afhaling vanaf 08/02
    S2011060800118430000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden