Recept zoekresultatenAspergesoep op Vlaamse wijze
Delhaize logo
  • Aspergesoep op Vlaamse wijze
    B
Aspergesoep op Vlaamse wijzeB

Aspergesoep op Vlaamse wijze

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 eieren + 1 eierdooier
  • 2 bussels witte asperges
  • 2 grote sjalotten
  • 1/2 klein teentje knoflook
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 1/4 bussel bieslook
  • 1 dl room
  • 80 g boter
  • 3/4 dl slaolie
  • 2 vetarm groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • 4 eieren + 1 eierdooier
  • 2 bussels witte asperges
  • 2 grote sjalotten
  • 1/2 klein teentje knoflook
  • 3 takjes krulpeterselie
  • 1/4 bussel bieslook
  • 1 dl room
  • 80 g boter
  • 3/4 dl slaolie
  • 2 vetarm groentebouillonblokje
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 50 min.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de stelen (laat de punten zeker intact). Snijd de uiteinden in stukken en doe ze met de aspergeschillen en de gehakte sjalotjes in een kookpot. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje, met de helft van de boter. Voeg 1,5 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 25 min. zonder deksel op een matig vuurtje pruttelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd. Laat ze 5 min. in koud water schrikken. Pel ze, plet ze met een vork en meng er de fijngehakte peterselietakjes onder.
3
Mix de gehakte bieslook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met de olie, de geperste knoflook, peper en zout.
4
Mix de bouillon grondig met de rest van de boter. Giet hem boven een kookpot door een puntzeef. Breng de gefilterde bouillon aan de kook, voeg de asperges in kleine stukken toe en laat ± 8 min. sudderen (prik er met een scherp mes in om de garing te checken: de kooktijd van de asperges hangt af van hun dikte).
5
Klop de eidooier met de room, peper en zout. Haal de soep van het vuur en giet er het losgeklopte ei al roerend in. Breng verder op smaak.
6
Dien de soep heet op. Zet de hardgekookte eieren en groene olie apart op tafel, zo kan ieder er naar eigen smaak toevoegen.
1
Breek het harde uiteinde van de asperges en schil de stelen (laat de punten zeker intact). Snijd de uiteinden in stukken en doe ze met de aspergeschillen en de gehakte sjalotjes in een kookpot. Fruit 2 min. op een zacht vuurtje, met de helft van de boter. Voeg 1,5 l water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 25 min. zonder deksel op een matig vuurtje pruttelen.
2
Dompel de eieren in een grote steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd. Laat ze 5 min. in koud water schrikken. Pel ze, plet ze met een vork en meng er de fijngehakte peterselietakjes onder.
3
Mix de gehakte bieslook in de beker van de mixer of de hakmolen fijn met de olie, de geperste knoflook, peper en zout.
4
Mix de bouillon grondig met de rest van de boter. Giet hem boven een kookpot door een puntzeef. Breng de gefilterde bouillon aan de kook, voeg de asperges in kleine stukken toe en laat ± 8 min. sudderen (prik er met een scherp mes in om de garing te checken: de kooktijd van de asperges hangt af van hun dikte).
5
Klop de eidooier met de room, peper en zout. Haal de soep van het vuur en giet er het losgeklopte ei al roerend in. Breng verder op smaak.
6
Dien de soep heet op. Zet de hardgekookte eieren en groene olie apart op tafel, zo kan ieder er naar eigen smaak toevoegen.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 1,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 7 g - Koolhydraten: 1,8 g - Vezels: 0,6 g - Eiwitten: 1,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Vegetarisch
Lunch
Lente

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Asperges | Witte | +22 | Bio

Delhaize

Asperges | Witte | +22 | Bio

500 gr

Bio

€9,99

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€36,98