Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenAspergehapjes met meloen
Delhaize logo
  • Aspergehapjes met meloen

Aspergehapjes met meloen

Aspergehapjes met meloen
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 1/4 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 groene asperges
  • 1 mespunt mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)
  • 1/4 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 groene asperges
  • 1 mespunt mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)

Begin met koken

1
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
2
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
3
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
4
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout. Voeg de mosterd en de olie toe.
5
Sluit de bokaal en schud goed.
6
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
7
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
8
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
9
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
10
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
11
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
12
Serveer de resterende vinaigrette apart.
1
Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
2
Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
3
Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
4
Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout. Voeg de mosterd en de olie toe.
5
Sluit de bokaal en schud goed.
6
Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
7
Halveer de hamsneetjes in de lengte.
8
Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
9
Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
10
Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
11
Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
12
Serveer de resterende vinaigrette apart.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Aperitief
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Meloen | Galia
Delhaize Meloen | Galia
850 gr
2
99
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
2 × 110 gr
4
49
Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Ardense Ham
Marcassou Ardense Ham
80 gr
-33.33% voor 3
4
19

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico
Ponti Azijn | Balsamico
25 cl
1+1 gratis Online
4
69
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
39
Totaal:
€17,55

Deze recepten kan je ook leuk vinden