Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergehapjes met meloen
Delhaize logo
  • Aspergehapjes met meloen

Aspergehapjes met meloen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Gluten vrij
Romantisch diner
Hapjes
Aspergehapjes met meloen

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1/4 Charentais meloen (ong. 200 g)
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 4 groene asperges
  • een mespunt mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloenen | Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007062600338410000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Prosciutto di Parma
    120 gr
    62,08 €/kg
    €7,45
    F1995102300531200000
  • Begin met koken

    1. Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte.
    2. Kook gaar in 5 à 7 min. (afhankelijk van de dikte) in kokend water.
    3. Laat voorzichtig uitlekken en dompel in koud water.
    4. Maak ondertussen de vinaigrette: giet de azijn in een kleine bokaal, kruid met peper en zout,
    5. Voeg de mosterd en de olie toe.
    6. Sluit de bokaal en schud goed.
    7. Schil de meloen en snij in 12 schijfjes.
    8. Halveer de hamsneetjes in de lengte.
    9. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snij in 3.
    10. Leg op elk half sneetje ham, een schijfje meloen en een stukje asperge.
    11. Rol op en steek vast met een cocktailprikker.
    12. Dien fris op, bedropen met wat balsamicovinaigrette.
    13. Serveer de resterende vinaigrette apart.

    Kooktip

    • Aarzel niet om deze hapjes vooraf te bereiden en bewaar ze, afgedekt met cellofaan, in de koelkast.
    • Variant: voor een typisch Belgische versie gebruik je witte asperges en kwartjes hardgekookt ei, opgerold met beenham en bedropen met een mayonaisevinaigrette en fijngehakte peterselie.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Romantisch diner
    Aperitief
    Hapjes
    • Aspergehapjes met meloen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Meloenen | Charentais
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007062600338410000
  • Asperges | Groen-Mini
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    110 gr
    31,73 €/kg
    €3,49
    F1995061200317600000
  • Mosterd | Dijon
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1993011300008150000
  • Prosciutto di Parma
    120 gr
    62,08 €/kg
    €7,45
    F1995102300531200000