Recept zoekresultatenAppeltatin met gezouten boter en cassonade
Delhaize logo
  • Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids
Dessert
Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 dikke golden appels
  • 50 g koude boter met zeezout
  • 100 g blonde cassonadesuiker
  • 1 plak kruimel- of bladerdeeg
  • vanilleijs om er bij te serveren

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Vanille | Roomijs

Ijsboerke

Vanille | Roomijs

1 l

€4,75

Totaal:
€15,21

Begin met koken

  1. Zet een ronde, diepe taartvorm in de warme oven (th. 6 – 180°C).
  2. Verwarm de suiker in een steelpan met 1 eetlepel water.
  3. Draai de pan af en toe, het mengsel zal schuimen en dan veranderen in een goudgele siroop (karamel).
  4. Neem meteen van het vuur en giet in de warme taartvorm, draai met de vorm zodat de bodem helemaal bedekt is met de karamel.
  5. Laat afkoelen (de oven niet afzetten).
  6. Schil de appels, snij ze in vier en verwijder het klokhuis.
  7. Schik ze, met de klokhuiskant naar boven, in het rond in de vorm en laat ze mekaar gedeeltelijk overlappen.
  8. Verdeel er de in kleine stukjes gesneden boter over en bedek alles met de deeglap.
  9. Vouw het teveel aan deeg naar binnen tussen de vorm en de appels (maak je geen zorgen als het deeg wat kreukt).
  10. Bak de taart 35 min. in de oven.
  11. Giet het vrijgekomen sap voorzichtig af in een kommetje.
  12. Zet op de vorm een taartrooster en vervolgens een schotel, alle twee omgekeerd.
  13. Neem alles samen vast en draai in één keer om.
  14. Neem de vorm weg en dien de taart warm op met een bolletje vanilleijs.
  15. Serveer het sap apart.

Kooktip

Aarzel niet om alle appelkwartjes in de vorm te schikken en een "bergje" in het midden te maken: tijdens het bakken worden de appels kleiner en bij het ontvormen worden ze samengedrukt.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert
  • Appeltatin met gezouten boter en cassonade

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

Carlsbourg

Gekarnde boter | Zeezout | 81% v.g.

250 gr

€3,99

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Kruimeldeeg | Vers

Delhaize

Kruimeldeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Vanille | Roomijs

Ijsboerke

Vanille | Roomijs

1 l

€4,75

Totaal:
€15,21