Recept zoekresultatenAnanas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Delhaize logo
  • Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs

Ananas geflambeerd met wodka, speculaasijs
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 1/2 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 el wodka
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 snuifje gemalen kaneel of gember (facultatief)
  • 1 flinke noot gezouten boter
  • 1/2 grote ananas (of 1 kleine)
  • pure cacao en Mikado’s voor de afwerking
  • speculaasijs
  • 4 el wodka

Begin met koken

1
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
3
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
4
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
5
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
6
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.
1
Schil de halve ananas, snij in de lengte in 4 en verwijder het harde kerndeel. Snij het vruchtvlees in plakken van 1 cm dik.
2
Smelt de boter in een pan met antikleefbodem op matig vuur en bak er de plakjes ananas aan beide kanten in.
3
Bestrooi ze met de kandijsuiker en de gekozen specerij.
4
Wanneer ze goed bruingebakken zijn, zet dan de dampkap uit (heel belangrijk!), giet de wodka rond de stukjes en flambeer.
5
Versier met schijfjes ananas in de hoeken en met een bol speculaasijs in het midden en serveer.
6
Bestrooi met het cacaopoeder en versier met Mikado’s.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sinterklaas,Eindejaar
Overig
Dessert

Deze recepten kan je ook leuk vinden