Aardbeien met muscatwijn en roze peper
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Moederdag,Romantisch diner
Dranken
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel suiker
- 1 dl water
- 2 dl muscatwijn
- 2 eetlepels roze peperkorrels
- 500 g aardbeien, in blokjes
- muntblaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1974061200151000000
F2021022500077550000
Begin met koken
- Verwarm in een steelpan het water met de suiker. Laat 5 minuten inkoken. Zet naast het vuur en giet de muscatwijn erbij. Laat afkoelen.
- Verdeel de wijn over de glazen. Doe er vervolgens de aardbeien bij. Zet in de koelkast.
- Versier met muntblaadjes.
Kooktip
- Uitstekend bij: Getoaste brioche.
-
De "plus" op voedingsgebied:
Dit ultralichte nagerecht is perfect na een zware maaltijd.
Het dessert verteert gemakkelijk en is een goede bron van vitamine C.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 237; energie (kCal): 56; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 4,5; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 114,91
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Dranken
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1974061200151000000
F2021022500077550000