Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten
Delhaize logo
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gepelde verse garnalen
  • 400 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 900 g pofaardappelen
  • 1 pot (van 20 cl) zure room
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 kl olijfolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • peper
  • 400 g gepelde verse garnalen
  • 400 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 900 g pofaardappelen
  • 1 pot (van 20 cl) zure room
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 kl olijfolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking.
2
Hak ondertussen de peterselie fijn en bewaar ‘m. Snij de kerstomaten in 2 en doe er de fijngesneden jonge uien, de gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout bij.
3
Snij de aardappelen horizontaal in 2. Hol ze uit met een parisienneboor en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de zure room toe en pureer het geheel met een aardappelstamper. Doe er peper, zout en de gehakte peterselie bij. Meng goed en vul de halve aardappelen met deze puree.
4
Verdeel de salade van kerstomaten over de borden. Voeg de aardappelen toe en garneer met garnalen. En dan: serveren maar!
1
Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking.
2
Hak ondertussen de peterselie fijn en bewaar ‘m. Snij de kerstomaten in 2 en doe er de fijngesneden jonge uien, de gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout bij.
3
Snij de aardappelen horizontaal in 2. Hol ze uit met een parisienneboor en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de zure room toe en pureer het geheel met een aardappelstamper. Doe er peper, zout en de gehakte peterselie bij. Meng goed en vul de halve aardappelen met deze puree.
4
Verdeel de salade van kerstomaten over de borden. Voeg de aardappelen toe en garneer met garnalen. En dan: serveren maar!

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zomer,Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte Gambas | Bio
Delhaize Gekookte Gambas | Bio
2 × 300 gr
Bio
    6
    85
    Kerstomaten | Rood
    Delhaize Kerstomaten | Rood
    2 × 250 gr
    3 voor €5
    1
    99
    Jonge uien | Bussel
    Delhaize Jonge uien | Bussel
    1 st
    1
    09
    Aardappelen | Nicola
    Delhaize Aardappelen | Nicola
    1 kg
    2
    69
    Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    Delhaize Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.
    25 cl
    3
    39
    Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    Delhaize Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    Bio
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    39
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Basilicum
    Santa Maria Kruiden | Basilicum
    10 gr
    3
    35

    Reeds in je keuken

    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    €37,47

    Deze recepten kan je ook leuk vinden