Recept zoekresultatenAardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten
Delhaize logo
  • Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gepelde verse garnalen
  • 400 g kerstomaten
  • 3 lente-uitjes
  • 900 g pofaardappelen
  • 1 pot zure room (20 cl)
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 koffielepels olijfolie
  • 1/2 bussel krulpeterselie
  • 4 takjes basilicum
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte Gambas | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    300 gr
    21,63 €/kg
    €6,49
    Afhaling vanaf 25/03
    F2019051600038120000
  • Kerstrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    350 gr
    12,26 €/kg
    €4,29
    F2022091200107030000
  • Aardappel | Bloemig 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2021042600080300000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Kruiden | Pasta Basilico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    101,22 €/kg
    €4,15
    S2009121708001130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking.
    2. Hak ondertussen de peterselie fijn en bewaar ‘m. Snij de kerstomaten in 2 en doe er de fijngesneden jonge uien, de gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout bij.
    3. Snij de aardappelen horizontaal in 2. Hol ze uit met een parisienneboor en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de zure room toe en pureer het geheel met een aardappelstamper. Doe er peper, zout en de gehakte peterselie bij. Meng goed en vul de halve aardappelen met deze puree.
    4. Verdeel de salade van kerstomaten over de borden. Voeg de aardappelen toe en garneer met garnalen. En dan: serveren maar!

    Tip: Wil je een puree met een sterkere smaak? Vervang de peterselie door bieslook.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Zomer,Herfst
    Voorgerecht
    • Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gekookte Gambas | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    300 gr
    21,63 €/kg
    €6,49
    Afhaling vanaf 25/03
    F2019051600038120000
  • Kerstrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    350 gr
    12,26 €/kg
    €4,29
    F2022091200107030000
  • Aardappel | Bloemig 1kg
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,29 €/kg
    €2,29
    F2021042600080300000
  • Azijn | Balsamico | Modena | Bio
    25 cl
    9,56 €/l
    €2,39
    S2016070703658310000
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Kruiden | Pasta Basilico
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    41 gr
    101,22 €/kg
    €4,15
    S2009121708001130000