Aardappelen gevuld met grijze garnalen en een salade van kerstomaten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 400 g gepelde verse garnalen
- 400 g kerstomaten
- 3 lente-uitjes
- 900 g pofaardappelen
- 1 pot zure room (20 cl)
- 1 el witte balsamicoazijn
- 3 koffielepels olijfolie
- 1/2 bussel krulpeterselie
- 4 takjes basilicum
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019051600038120000
F2022091200107030000
F2021042600080300000
S2016070703658310000
S2021060800553730000
F2019013100030620000
S2009121708001130000
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Kook de aardappelen volgens de instructies op de verpakking.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en bewaar ‘m. Snij de kerstomaten in 2 en doe er de fijngesneden jonge uien, de gehakte basilicum, de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout bij.
- Snij de aardappelen horizontaal in 2. Hol ze uit met een parisienneboor en doe het vruchtvlees in een kom. Voeg de zure room toe en pureer het geheel met een aardappelstamper. Doe er peper, zout en de gehakte peterselie bij. Meng goed en vul de halve aardappelen met deze puree.
- Verdeel de salade van kerstomaten over de borden. Voeg de aardappelen toe en garneer met garnalen. En dan: serveren maar!
Tip: Wil je een puree met een sterkere smaak? Vervang de peterselie door bieslook.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zomer,Herfst
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019051600038120000
F2022091200107030000
F2021042600080300000
S2016070703658310000
S2021060800553730000
F2019013100030620000
S2009121708001130000