Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper
Delhaize logo
  • Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en SzechuanpeperB

Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en Szechuanpeper

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en SzechuanpeperB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g postelein
  • 100 g rucola
  • 4 vijgen
  • 150 g aardbeien
  • 150 g gemengde kleine rode vruchten, naar keuze
  • 1 biocitroen
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1/2 meergranen biostokbrood
  • 500 g ricotta
  • 8 soeplepel olijfolie
  • sichuanpeper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snijd het brood in sneetjes. Smeer ze met een penseeltje heel lichtjes in met olie en bak ze in een braadpan goudbruin.
    2. Schik de postelein en de rucola op een grote dienschotel (of op individuele borden). Snijd de vijgen in 4 en de aardbeien in 2. Voeg ze samen met de rode vruchten en de ontvormde ricotta’s toe. Werk af met het basilicum en de koriander.
    3. Meng 6 el olijfolie, de zeste van de citroen in fijne staafjes, 2 à 4 el citroensap (naar eigen smaak), Szechuanpeper en zout. Besprenkel er de salade en de ricotta mee. Serveer de fruitsla met de bruschetta’s.

    Tip: Nog wat oud brood in huis? Dit is perfect voor de bruschetta’s!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 160,7 kcal - Vetten: 9,6 g - Koolhydraten: 12,2 g - Vezels: 2,2 g - Eiwitten: 5,8 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    • Zomerse fruitsla, ricotta met citroen en SzechuanpeperB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kropsla | Serre | Verpakt
    1 st
    1,55 €/st
    €1,55
  • Notensla | Bio
    100 gr
    19,90 €/kg
    €1,99
  • Vijgen Natuur
    250 gr
    14,76 €/kg
    €3,69
  • Aardbeien | In Schaal
    Dit product is niet meer beschikbaar