Recept zoekresultatenVollenbak veggie lasagne in 50 minuten + 30 minuten bakken
Delhaize logo
  • Vollenbak veggie lasagne in 50 minuten + 30 minuten bakkenA

Vollenbak veggie lasagne in 50 minuten + 30 minuten bakken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Vollenbak veggie lasagne in 50 minuten + 30 minuten bakkenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gegrilde aubergines Delhaize (diepvries)
  • 2 takjes oregano
  • 10 cl olijfolie
  • 500 g verse lasagnevellen Bertagni
  • 100 g parmigiano reggiano Delhaize Bio
  • 500 g passata basilicum Delhaize Bio
  • 400 g tomatenblokjes Delhaize (gepeld)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 2 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 300 g veggie Greenway gehakt
  • 3 takjes tijm
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g boter (voor de bechamelsaus)
  • 50 g bloem (voor de bechamelsaus)
  • 60 cl sojaroom (voor de bechamelsaus)
  • 1 courgette

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Gehakt
    200 gr
    21,25 €/kg€4,25
    15,94 €/kg
    €3,19
  • Melkerijboter
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Gegrilde Aubergines
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Gemakkelijk

    Als je alles uit de kast wil halen voor een tafel vol blije gezichten.

    1. Verwarm de oven op 175°C.
    2. Snijd de ajuin fijn en pers de look.
    3. Maak blokjes van de wortelen, courgette en selder.
    4. Verwarm de olijfolie in een pan en bak het veggie gehakt 3 à 5 minuten op hoge temperatuur. Daarna mogen ui en look erbij. Laat even stoven en voeg er dan de blokjes wortel, selder en courgette bij. Laat een vijftal minuten stoven. Daarna voeg je de tomatenblokjes en de passata toe. Ook de verse tijm en de oregano mogen nu erbij. Meng door elkaar en kruid goed met peper en zout.
    5. Tijd voor de bechamelsaus! Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer voortdurend met een klopper tot je een koekjesgeur ruikt. Blijf roeren en voeg, scheutje na scheutje, de room toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    6. Snijd de tomaten in schijven.
    7. Kies een diepe ovenschotel en start de bouwwerken. Eerst een beetje groentesaus, daarbovenop een laag lasagnevellen, dan een mix van gegrilde aubergine- en tomatenschijven en tot slot een laagje bechamelsaus. Herhaal 2 keer en eindig met de bechamelsaus.
    8. Rasp de parmigiano, strooi ze erover en bak je lasagne in 30 minuten gaar.

    Test je tafelgenoten: proeven ze veggie gehakt?
    Wedden van niet? Want het Belgische Greenway gehakt heeft precies dezelfde textuur als gehakt, maar is 100% plantaardig. Lekker sappig, rijk van smaak, verrijkt met vitamine B12 en ijzer. En je vindt het exclusief bij Delhaize!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: 147 kCal • Energie: 615 kJ • Vetten: 7 g • Verzadigde vetzuren: 3 g • Koolhydraten: 15 g • Suikers: 3 g • Vezels: 2 g • Eiwitten: 4 g • Zout: 0 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Vollenbak veggie lasagne in 50 minuten + 30 minuten bakkenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    115,71 €/kg
    €4,05
  • Gehakt
    200 gr
    21,25 €/kg€4,25
    15,94 €/kg
    €3,19
  • Melkerijboter
    250 gr
    7,40 €/kg
    €1,85
  • Gegrilde Aubergines
    Dit product is niet meer beschikbaar