Recept zoekresultatenViscurry met groenten
Delhaize logo
  • Viscurry met groentenA

Viscurry met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Viscurry met groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 aubergine
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 5 cl verse room
  • 1 ui
  • verse koriander voor de afwerking
  • 2 tomaten
  • peper
  • 600 g mix van gepelde scampi’s en van vis naar keuze (zalm enz.)
  • 2 eetlepels mix 4 olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 125 g Bulgaarse natuuryoghurt
  • 1 handvol geroosterde pinda’s
  • 25 cl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 15 min. kooktijd

  1. Snij de ongeschilde aubergine(s) in blokjes. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in grote stukken.
  2. Doe de olie in een diepe pan en bak er de gehakte ui en de geperste knoflook 2 min. in aan op zacht vuur. Bestrooi met het kerriepoeder, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, de aubergines, het water en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, zet een deksel op de pan en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur. Doe er dan yoghurt en de room bij en meng.
  3. Snij de vis in stukken, leg ze met de scampi’s mee in de pan. Dek af en laat nog 5 min. pruttelen.
  4. Kruid af en dien goed warm op, bestrooid met de grofgehakte pinda’s en met koriander. Serveer met basmatirijst en/of geroosterd naanbrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 449; energie (kCal): 108; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 466,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Viscurry met groentenA