Recept zoekresultatenVelouté van witte boontjes met knapperig spek
Delhaize logo
  • Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Velouté van witte boontjes met knapperig spek

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kruidentuiltje
  • 500 g witte ("lingot") bioboontjes
  • 5 cm prei
  • 1 cm verse gember
  • 4 dikke stukken hoevespek
  • 1 bosje jonge ui
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 2 wortelen
  • 2 takken selderij
  • peper
  • olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1,2 l kippenfond
  • 50 g gerookt spek
  • 1 knoflookbol
  • 1 mespunt korianderzaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 2 uur 10 minuten (24 uur vooraf voor de boontjes) + 15 min. kooktijd

  1. Laat de witte boontjes 24 uur weken in koud water met het natriumbicarbonaat. Giet daarna het water weg.
  2. Dompel de boontjes, de knoflookbol, het spek, de tijm, de wortel, de jonge ui en het takje selder onder in een pan met de gevogeltebouillon. Laat ± 1 uur koken op een zacht vuurtje.
  3. Zodra de boontjes gaar zijn, verwijder je het spek, de tijm, de wortel, de selder en de look. Mix alles.
  4. Wat het spek betreft: doe alle ingrediënten in een pan, overgiet met water en laat afgedekt koken gedurende 2 uur. Zodra het spek goed zacht is, laat je het uitlekken en laat je de kanten in olijfolie bruin bakken in een hete pan.
  5. Kies diepe borden; schenk eerst de velouté in. Het spek komt erop met zijn knapperige zijde en een jonge, gekaramelliseerde ui er bovenop.

Kooktip

Je kunt het spek de avond ervoor bakken en even opwarmen om te serveren. Giet de bouillon echter in geen geval weg! Het volstaat om die te ontvetten en je hebt een basis voor een Aziatische soep of gewoon voor een stoofpotje.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Zomer
  • Velouté van witte boontjes met knapperig spek