Recept zoekresultatenVelouté van asperges met salsa van grijze garnalen
Delhaize logo
  • Velouté van asperges met salsa van grijze garnalenA

Velouté van asperges met salsa van grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Lunch
Velouté van asperges met salsa van grijze garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g aardappelen
  • 2 vetarme visbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 10 cl lichte room
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 l water

Begin met koken

  1. Fruit de grofgesneden ui(en) op een zacht vuur in een kookpot met de olie.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snij in blokjes. Schil voorzichtig de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij in stukjes.
  3. Doe aardappelen en asperges in de kookpot, meng 2 min. giet er 1 liter warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes.
  4. Plaats het deksel op de kookpot en breng aan de kook. Laat 20 min. zachtjes koken.
  5. Ontpit ondertussen de tomaat en snij in heel kleine blokjes. Voeg de garnalen, bieslook, peper en het citroensap bij. Meng goed en bewaar fris.
  6. Laat de soep 5 min. rusten en mix. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm opnieuw tot tegen het kookpunt. Neem van het vuur en dien onmiddellijk op. Geef er de salsa apart bij.

Kooktip

Bloemige aardappelen zijn heel geschikt om de soep te binden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 154; energie (kCal): 37; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 186,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Lente
Lunch
  • Velouté van asperges met salsa van grijze garnalenA