Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenVegan gevulde groenten
Delhaize logo
  • Vegan gevulde groenten

Vegan gevulde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegan
Hoofdgerecht
Vegan gevulde groenten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 niet te grote groenten naar keuze: tomaten, paprika’s, courgettes, aubergines
  • 7 takjes tijm
  • 5 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 bussel fijne basilicum
  • 1 bokaal kappertjes (70 g)
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 3 eetlepels tamari
  • 1 el miso ‘Shiro Miso Paste’ Saitaku
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 el basmatirijst
  • 60 g pijnboompitten
  • 2 uien
  • 30 g rucola
  • 400 g zijden-tofu
  • 1/2 kl Chili Mix’ Market Fresh
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min. + 50 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de hoedjes van de tomaten en de paprika’s en/of snijd de courgettes en de aubergines in 2. Haal de groenten leeg.
  2. Schik ze (met de hoedjes!) in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 15 min (tomaten en courgettes) of 20 min (aubergines en paprika’s).
  3. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een braadpan, zonder toevoeging van vetstof.
  4. Laat de zijden tofoe uitlekken en plet hem met een vork. Hak de uien en de knoflook. Fruit ze 5 min op een zacht vuurtje in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Meng ze 2 min met 3 gehakte takjes rozemarijn en 5 gehakte takjes tijm. Voeg dan de kappertjes, het tomatenconcentraat, de miso, de tamari, de Chili Mix en, eventueel, het gehakte vruchtvlees van de aubergines en/of de courgettes toe. Fruit nog 2 min, voeg de tofoe toe en meng 2 min, steeds op een zacht vuurtje.
  5. Hak de rucola, de koriander en de helft van het basilicum fijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de rijst toe, samen met het paneermeel, de pijnboompitten en de fijngehakte kruiden. Breng verder op smaak. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170°C. Vul de groenten, zet er de hoedjes op en bak ze 30 min goudbruin in de oven.
  6. Werk af met tijm, rozemarijn en basilicum. Dien warm op, met een slaatje.

Tip: Voor een versie zonder gluten, vervang je het paneermeel gewoon door polenta.


Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Vegan gevulde groenten