Recept zoekresultatenVegan cookies met wortelen en hazelnoten
Delhaize logo
  • Vegan cookies met wortelen en hazelnotenA

Vegan cookies met wortelen en hazelnoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kinderfeest
Dessert
Vegan cookies met wortelen en hazelnotenA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 bananen
  • 3 cl druivenpitolie
  • 50 g hazelnotenpoeder
  • 120 g havermout
  • 35 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g kokosbloesemsuiker
  • 1 snuifje zout
  • 60 g hazelnoten
  • 100 g wortelen

Begin met koken

  1. Plet met een vork de heel rijpe bananen met de druivenpitolie. Meng ze met hazelnotenpoeder, havervlokken, zelfrijzende bloem, kokossuiker en zout.
  2. Voeg de gehakte hazelnoten en fijngesnipperde wortelen toe. Vorm een worst van 24 cm lang, wikkel ‘m in bakpapier en laat 1 u in de diepvriezer opstijven. Bedek de ovenplaat met bakpapier.
  3. Snijd de worst in plakjes, schik ze op het bakpapier en druk ze lichtjes plat. Schuif de cookies 15 min. in een voorverwarmde oven van 180°C, draai ze om en bak ze nog 5 min. Laat ze op een taartrooster afkoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1188; energie (kCal): 285; vetten (g): 16; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 28,7; suikers (g): 9,4; vezels (g): 4,4; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 157,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kinderfeest
Dessert
  • Vegan cookies met wortelen en hazelnotenA