Recept zoekresultatenVederlichte donuts
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:30
    D
  • Vederlichte donuts
  • Vederlichte donuts

Vederlichte donuts

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Snack
Vederlichte donutsD

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 2 eieren
  • 200 g bloemsuiker
  • 1 eiwit
  • 5 koffielepels zout
  • 2 koffielepels zachte boter
  • 12 blaadjes pistoubasilicum
  • 100 g kokospalmsuiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 180 ml karnemelk
  • 250 g bloem
  • 200 g aardbeien
  • enkele druppels citroensap (voor het glazuur)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 1 u rusttijd + 10 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Meng alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, de kokospalmsuiker en het zout.
  3. Klop de eieren met de karnemelk en de boter en voeg de droge ingrediënten toe.
  4. Laat het deeg op kamertemperatuur gedurende 1 u rijzen.
  5. Vul de donutvorm tot ⅔ van de rand met het deeg en bak 10 min. in de oven.
  6. Maak het glazuur: klop het eiwit, de bloemsuiker en een paar druppels citroen 3 à 4 min. met de keukenrobot.
  7. Laat de donuts helemaal afkoelen en dip ze in het glazuur.
  8. Werk af met de verse aardbeien of de pistoubasilicum.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 932; energie (kCal): 222; vetten (g): 2,7; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 43,9; suikers (g): 27,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 2,1. Energie (kcal/portie): 156,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Overig
Overig
Andere
Snack
  • 00:00
    -00:30
    D
  • Vederlichte donuts
  • Vederlichte donuts