Trio van gemakkelijke ijsjes, zonder ijsmachine
door Ellen Charlotte Marie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Kids
Dessert

Ingrediënten voor 4 Porties
- 6 grote bananen
- 100 g frambozen
- 3 Medjooldadels
- 3 eetlepels kokosmelk
- 4 el honing
- enkele muntblaadjes
- enkele schijfjes gedroogde mango (optioneel)
- 4 hoorntjes (optioneel)
- 1 el cacao
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 6 u vriestijd
- Pel de bananen, snijd ze in kleine stukken en verdeel ze over een grote met bakpapier beklede schaal. Voeg een tiental frambozen toe en zet 6 u in de diepvries.
- Mix ± 2 bevroren bananen samen met 1 ontpitte dadel en 1 el kokosmelk in de blender tot een smeuïg ijs. Giet het in een kom en zet opnieuw in de diepvries.
- Voor frambozenijs herhaal je dit proces, maar voeg er dan ook de bevroren frambozen aan toe.
- Doe hetzelfde voor het chocolade-ijs, maar gebruik dan de cacao in plaats van de frambozen.
- Dien de ijsjes meteen op, in potjes of in hoorntjes. Versier met wat extra frambozen, munt en schijfjes mango. Werk eventueel af met een beetje honing en smul meteen, want de ijsjes zijn heel smeuïg en smelten snel!
- Maak het glazuur: laat de cashewnoten uitlekken en mix ze met het merg van het vanillestokje (overlangs gesneden en geschraapt), de fijngeraspte zeste en het sap van de citroen, de kokosroom, de ahornstroop en het zout in de blender tot een homogeen glazuur.
- Snijd de cake in 2, besmeer elke helft rijkelijk met glazuur en zet ze op elkaar. Bestrooi met gehakte noten en in sterretjes of slierten gesneden wortelen. Bestuif met kaneel en dien op.
Kooktip
Mango, blauwe bosbessen, aardbeien, braambessen, perziken, abrikozen ... Supertof: kies gewoon ander fruit voor een ander smaakje!
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Kids
Dessert
Dessert