Delhaize logo
  • Tomatencoulis

Tomatencoulis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Overig
Andere
Tomatencoulis

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 1 ui
  • 1 kg cœur de bœuftomaten of andere vleestomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 teentje knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje | Bio
    1 kg
    1,50 €/kg
    €1,50
  • Tomaten | Coeur de boeuf | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    17,32 €/l
    €12,99
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 1 u afkoeltijd

    1. ‭Snijd de tomaten in 4 en haal er met je vingers de pitjes uit. ‬‬‬‭Hak de ui fijn en pers de knoflook.‬‬‬‬‬‬‬
    2. ‭Fruit de knoflook en de ui in de olijfolie en voeg de tomaten ‬‬‬‭en de rozemarijn toe. Breng aan de kook en houd aan het ‬‬‬‭kookpunt tot de tomaten gesmolten en zacht zijn.‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    3. ‭Laat afkoelen en haal door de passe-vite of mix.‬‬‬‬‬
    4. ‭Doe de coulis in gesteriliseerde glazen bokalen en bewaar ‬‬‬‭op een koele, donkere plek.‬‬‬‬‬‬‬

    Kooktip

    • 1 portie = 1 bokaal van 350 g.
    • Heerlijk op een toast, boterham of bij mozzarella.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegan
    Overig
    Overig
    Andere
    Andere
    • Tomatencoulis

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gele uien | Netje | Bio
    1 kg
    1,50 €/kg
    €1,50
  • Tomaten | Coeur de boeuf | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    17,32 €/l
    €12,99