Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenTomaten gevuld met tongrolletjes met pesto
Delhaize logo
  • Tomaten gevuld met tongrolletjes met pestoA

Tomaten gevuld met tongrolletjes met pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Pasta
Tomaten gevuld met tongrolletjes met pestoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 50 g pijnboompitten
  • 8 tomaten
  • 16 tongfilets (ong. 600 g)
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 potjes verse basilicum

Begin met koken

  1. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Kruid de binnenkant met zout en zet omgekeerd op een dubbel vel keukenpapier.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Leg 8 basilicumblaadjes fris weg en doe de andere in de kom van de hakmolen. Voeg pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olie toe. Laat fijnhakken, volgens smaak, tot een min of meer gemalen pesto. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de visfilets met de velkant naar boven op een grote snijplank, Besmeer met pesto en laat ze per twee enkele centimeters in de lengte overlappen, zodat je 8 lange dubbele filets bekomt. Rol op.
  5. Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier en vul op met de rolletjes. Leg in een ovenschotel en bak 20 min. in de oven.
  6. Werk elke tomaat af met een basilicumblaadje en dien warm op met verse pasta waarin de resterende pesto werd gemengd.

Kooktip

  • Traditioneel wordt de pesto in een vijzel fijngestampt en wordt er look aan de bereiding toegevoegd.
  • Variant: Je kan de basilicum vervangen door 1 zakje schoongemaakte notensla (50 g).


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 431; energie (kCal): 103; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 660,02
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Lente
Pasta
  • Tomaten gevuld met tongrolletjes met pestoA