Recept zoekresultatenTerrine van mosselen
Delhaize logo
  • Terrine van mosselen

Terrine van mosselen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Lunch
Terrine van mosselen

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 kl paprika
  • 20 cl room

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Kruiden | Saffraan | Poeder

Santa Maria

Kruiden | Saffraan | Poeder

0,5 gr

€8,99

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Kabeljauwhaasje | IJsland

Delhaize

Kabeljauwhaasje | IJsland

+/- 325 gr

+/-€9,68

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

1 kg

€5,25

Zoete | puntpaprika | mix

Delhaize

Zoete | puntpaprika | mix

250 gr

€2,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Totaal:
+/-€37,79

Begin met koken

  1. Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
  2. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
  3. Blancheer gedurende 3 min de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
  4. Haal de mosselen uit hun schelpen.
  5. Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
  6. Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, 20 cl van het kookvocht van de mosselen, de room en het paprikapoeder in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
  7. Laat de terrine 45 min in een warmwaterbad in de oven gaar worden. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lunch
  • Terrine van mosselen

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Kruiden | Saffraan | Poeder

Santa Maria

Kruiden | Saffraan | Poeder

0,5 gr

€8,99

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Kabeljauwhaasje | IJsland

Delhaize

Kabeljauwhaasje | IJsland

+/- 325 gr

+/-€9,68

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

Delhaize

Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70

1 kg

€5,25

Zoete | puntpaprika | mix

Delhaize

Zoete | puntpaprika | mix

250 gr

€2,99

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Totaal:
+/-€37,79