Recept zoekresultatenTerrine van mosselen
Delhaize logo
  • Terrine van mosselen

Terrine van mosselen

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Terrine van mosselen

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • arachide-olie
  • 1 portie saffraanstampers (facultatief)
  • 4 eieren
  • 200 g geblancheerde spinazieblaadjes
  • 300 g kabeljauwfilet of schelvis
  • 1 kg mosselen
  • 1 koffielepel paprika
  • 20 cl room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,69 €/l
    €2,69
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Gehakte spinazie met room
    450 gr
    1,89 €/kg
    €0,85
  • Begin met koken

    1. Kuis en krab de mosselen. Leg ze in een, met een half glas water gevulde, ketel en laat ze openen op een hard vuur.
    2. Verwarm de oven voor op stand th 6 (180°C).
    3. Blancheer gedurende 3 min. de spinazieblaadjes in gezouten kokend water. Knijp de blaadjes spinazie met de handen uit, zodat het sap maximaal verwijderd is. Hak de blaadjes vervolgens grof.
    4. Haal de mosselen uit hun schelpen.
    5. Leg een koffiefilter in een puntzeef en giet hier het kookvocht door.
    6. Pureer de kabeljauw, de geklopte eieren, het kookvocht van de mosselen, de room, de paprika, zout en peper in de keukenrobot tot je een fijn en homogeen mengsel bekomt. Vermeng deze puree vervolgens heel voorzichtig met de mosselen, de blaadjes spinazie en de saffraan (facultatief). Giet het mengsel in de terrinevorm die je vooraf met olie hebt ingevet. Strijk de bovenzijde mooi glad. Plaats de terrine in een hoge schotel. Vul de schotel tot de terrinevorm voor 2/3 onder water staat.
    7. Laat de terrine 45 min. in een warmwaterbad in de oven gaar worden.
    8. Laat de terrine afkoelen en ontvorm vervolgens op een dienschotel.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Terrine van mosselen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Olie | Arachide
    1 l
    2,69 €/l
    €2,69
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
  • Gehakte spinazie met room
    450 gr
    1,89 €/kg
    €0,85