Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenTartaar van garnalen, avocado en ananas
Delhaize logo
  • Tartaar van garnalen, avocado en ananas
    A
Tartaar van garnalen, avocado en ananasA

Tartaar van garnalen, avocado en ananas

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 300 g middelgrote roze garnalen
  • 350 g vruchtvlees van een verse ananas
  • 3 el gehakte verse koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 dikke limoen
  • peper
  • 300 g middelgrote roze garnalen
  • 350 g vruchtvlees van een verse ananas
  • 3 el gehakte verse koriander
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 avocado's
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode peper
  • 1 dikke limoen
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snij de ananas in heel kleine blokjes. Doe er de heel fijngesnipperde rode ui bij, de helft van de olie, peper en zout. Meng.
2
Snij de garnalen in heel kleine blokjes, voeg de koriander toe en meng.
3
Giet het sap van de limoen in een diep bord. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in heel kleine blokjes en meng ze goed met het limoensap. Voeg dan de fijngehakte chilipeper toe, de andere helft van de olie, peper en zout. Meng.
4
Maak de tartaartorentjes, net voor het serveren, rechtstreeks op de borden met behulp van een dresseerring. Begin met een laagje ananas, schik hierop een laagje avocado en eindig met de garnalen. Werk af met een takje koriander en serveer koel met brood.
1
Snij de ananas in heel kleine blokjes. Doe er de heel fijngesnipperde rode ui bij, de helft van de olie, peper en zout. Meng.
2
Snij de garnalen in heel kleine blokjes, voeg de koriander toe en meng.
3
Giet het sap van de limoen in een diep bord. Snij het vruchtvlees van de avocado’s in heel kleine blokjes en meng ze goed met het limoensap. Voeg dan de fijngehakte chilipeper toe, de andere helft van de olie, peper en zout. Meng.
4
Maak de tartaartorentjes, net voor het serveren, rechtstreeks op de borden met behulp van een dresseerring. Begin met een laagje ananas, schik hierop een laagje avocado en eindig met de garnalen. Werk af met een takje koriander en serveer koel met brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 521; energie (kCal): 125; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 224
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 521; energie (kCal): 125; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,6; suikers (g): 3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 224
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Avocado

Delhaize

Avocado

1 st

€1,45

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€24,25