Recept zoekresultatenTagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
Delhaize logo
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Pasta
Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 konijnenbouten
  • peper
  • 1 potje basilicum
  • 1 potje rozemarijn
  • 8 nestjes tagliatelle
  • 1 eetlepel bloem
  • 1/2 dl room
  • 1/2 l kippenbouillon (water + bouillon)
  • 1 el honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 selder
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 fles leffe
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijn | Billen alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082100576710000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,50 €/kg
    €3,25
    F1994071200286200000
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    22,5 cl
    10,62 €/l
    €2,39
    F1981081800140800000
  • Begin met koken

    1. Kruid de bouten met peper en zout en strijk ze in met bloem. Laat ze kleuren in boter. Fruit de fijngehakte ui, wortel en selder in dezelfde pan en karamelliseer met de honing.
    2. Voeg alles samen in een kookpot, voeg look, rozemarijn, Leffe en bouillon toe en laat zo’n 30 à 40 minuten inkoken. Haal het konijn uit de kookpot en zeef de groenten. Laat de jus inkoken tot sausdikte.
    3. Haal het vlees van het bot. Kook de pasta al dente.
    4. Warm de saus op met de room, de groenten, het konijn en de pasta. Versier met enkele basilicumblaadjes.

    Kooktip

    Voor een lichter recept kun je ook lightroom kiezen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Pasta
    • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijn | Billen alternatieve kweek
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009082100576710000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    77,50 €/kg
    €1,55
    F2021022500077600000
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,50 €/kg
    €3,25
    F1994071200286200000
  • Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    22,5 cl
    10,62 €/l
    €2,39
    F1981081800140800000